Srbija zaslužuje još bolji i uspešniji EPS

EPS može da bude još uspešnija i efikasnija kompanija. Poslovodstvo, sindikati i Ministarstvo na tome moraju da rade zajedno, rekao je ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, posle sastanaka sa predstavnicima sindikata EPS-a.

Zajedno sa sindikatima EPS-a radiću na tome da EPS bude još efikasnija i uspešnija kompanija, obećala je potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović posle sastanaka sa predstavnicima sindikata EPS-a.

„EPS može da bude još uspešnija i efikasnija kompanija. Poslovodstvo, sindikati i Ministarstvo rudarstva i energetike (MRE) na tome moraju da rade zajedno i imaju moje obećanje da će tako i biti. Ova zemlja zaslužuje još bolji EPS i potrudiću se da tako i bude“, rekla je Mihajlovićeva ističući da je ovo prvi sindikat s kojim je razgovarala od kada je imenovana za ministarku rudarstva i energetike.

Mihajlovićeva je rekla da smatra da je EPS jedno od najvažnijih preduzeća u zemlji i da mnoge stvari mogu zajedničkim radom da se unaprede.

„Mi smo kao ministarstvo otvoreni za sve predloge o tome kako da EPS bude još uspešniji, da radnici mogu da dobro rade svoj posao i da naša zemlja ima dovoljno energije, kao i da do toga dođemo na pravi način. Razgovarali smo danas i o kolektivnom ugovoru, koji počinje da se radi, ali i o investicijama i o budućnosti EPS-a, o tome kako želimo da ovo preduzeće izgleda za 10, 20 ili 30 godina. Dogovorili smo se da nam sindikat dostavi svoje predloge i u vezi s reorganizacijom, kao i u vezi sa drugim problemima“, rekla je Mihajlovićeva.

Milan Đorđević, predsednik Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije rekao je da su predstavnici sindikata na konstruktivnom sastanku izneli sve što ih tišti i upoznali predstavnike Ministarstva sa kratkoročnim i dugoročnim problemima EPS-a, kao i o za njih trenutno najvažnijem pitanju, kolektivnom ugovoru koji ističe 7. februara 2021. godine.

„Mi smo preuzeli veliki teret i obavezu kao sindikat da održimo proizvodnju da bi građani i privreda bili zadovoljni. Želimo da EPS bude jedno od najvažnijih preduzeća u zemlji, gde mu je i mesto, a radnici EPS-a zadovoljni. Verujemo Ministarstvu i nadamo se uspešnoj saradnji, a u nama će imati partnere i konstruktivne saradnike“, rekao je Đorđević.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije, Sindikalne organizacije Kolubara, Sindikalne organizacije Kostolac i Koordinacije ugljara.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti