Srbijagas i grčka DEPA memorandumom definisali saradnju

Okviri za buduću saradnju dve kompanije u obasti snabdevanja odnosno kupoprodaje prirodnog gasa, optimizacije korišćenja transportnih kapaciteta i mogućnosti korišćenja kapaciteta LNG terminala u Grčkoj, kao i u pogledu skladištenja prirodnog gasa i budućih kapitalnih investicija u ovoj oblasti definisani su danas potpisanim memorandumom JP Srbijagas i grčke kompanije DEPA.

Preduzeće Srbijagas i grčka kompanija DEPA potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju, u cilјu jačanja saradnje i postizanja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom na tržištima dve zemlјe. Memorandum su potpisali generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović i generalni direktor grčke kompanije DEPA Konstantinos Ksifaras.

Tim dokumentom utvrđuju se okviri za buduću saradnju dve kompanije u obasti snabdevanja odnosno kupoprodaje prirodnog gasa, optimizacije korišćenja transportnih kapaciteta i mogućnosti korišćenja kapaciteta LNG terminala u Grčkoj, kao i u pogledu skladištenja prirodnog gasa i budućih kapitalnih investicija u ovoj oblasti.

Pre potpisivanja memoranduma, održan je radni sastanak delegacija Srbijagasa i DEPA, kojem su prisustvovali najviši predstavnici menadžmenta dve kompanije.

Saradnja državnih kompanija Srbije i Grčke

JP Srbijagas je preduzeće u stopostotnom vlasništvu Republike Srbije, uvoznik prirodnog gasa u srpski gasovodni sistem i ima dugogodišnje iskustvo u oblasti snabdevanja, transporta, distribucije, prodaje i skladištenja prirodnog gasa u gasovitom obliku.

DEPA je kompanija u većinskom vlasništvu države Grčke, uvoznik je prirodnog gasa u gasovitom i utečnjenom stanju u grčki gasovodni sistem, uklјučujući i LNG terminal. Ima dugogodišnje iskustvo u oblasti snabdevanja transporta, distribuije i prodaje prirodnog gasa u gasovitom i utečnjenom stanju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti