Srbijagas maksimalno angžovan na izgradnji gasovoda

Srbijagas maksimalno angžovan na izgradnji gasovoda

Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio je Izveštaj o poslovanju preduzeća za prva tri meseca ove godine, u kojem se konstatuje da je to preduzeće i u ovom periodu sa uspehom ostvarilo svoj osnovni zadatak, obezbeđujući sigurno snabdevanje potrošača prirodnim gasom. U prvom tromesečju Srbijgas je svoje resurse maksimalno angažovao na realizaciji projekta izgradnje magistralnog gasovoda na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama.

Javno preduzeće Srbijagas je tokom prva tri meseca ove godine sa uspehom ostvarilo svoj osnovni zadatak, obezbeđujući sigurno snabdevanje potrošača prirodnim gasom i svoje resurse je maksimalno angažovalo i uposlilo na realizaciji projekta izgradnje magistralnog gasovoda na teritoriji Republike Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama. Preduzeće je i u periodu januar-mart 2021. ostvarilo pozitivno kretanje većine osnovnih finansijskih pokazatelja poslovanja, ostvarujući poslovni dobitak i neto dobit, saopšteno je iz kompanije uz napomenu da je Nadzorni odbor JP Srbijagas na sednici održanoj 22. jula usvojio Izveštaj o poslovanju u periodu januar-mart 2021. godine. Srbijagas je maksimalno angžovan na izgradnji gasovoda.

Nadzorni odbor usvojio je i Izveštaj nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja  JP Srbijagas Novi Sad za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, koji je pozitivan i bez primedbi. Članovi Nadzornog odbora potom su usvojili Konsolidovane finansijske izveštaje Srbijagasa za prošlu godinu nakon izvršene revizije nezavisnog revizora.

Na sednici su usvojeni i sledeći izveštaji: Izveštaj o proceni rizika naplate kratkoročnih potraživanja i plasmana sa stanjem na dan 30. jun 2021. godine, Izveštaj o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana, dugoročnih potraživanja i kvalifikaciji zajedničkih aranžmana preduzeća na isti dan, zatim Izveštaj o vrednovanju zaliha materijala, rezervnih delova i alata i datih avansa dobavljačima za robe i usluge, takođe na dan 30. jun ove godine, kao i Izveštaj o vanrednom popisu zaliha prirodnog gasa na dan 1. jul 2021. godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti