Srpska: Nova organizacija ERS-a na staroj adresi

Elektroprivreda Republike Srpske je već duže u procesu reorganizacije svojih delatnosti, dok je zakonskim normama nedvosmisleno definisano da je sedište matičnog preduzeća u Trebinju. Ovakvu odluku bi mogla da promeni jedino Narodna skupština Republike Srpske, izjavio je izvršni direktor za investicije i razvoj u Elektroprivredi Jovica Vlatković, povodom komentara u vezi sa izgradnjom objekata ERS-a na više lokacija u Srpskoj.

Elektroprivreda Republike Srpske je u procesu reorganizacije svojih delatnosti već četiri godine, a reorganizacija distributivnih preduzeća dovela je do formiranja javnog snabdevanja koje je uspostavljeno u Banjaluci, Laktašima, Doboju, Bijeljini, na Palama i u Trebinju – naveo je Vlatković.

U skladu sa tržišnim principima poslovanja, kako kaže, formirano je i tržišno snabdevanje zbog čega je angažovan dodatni broj radnika.

Izgradnja dodatnog poslovnog prostora

„U toku su investicije izgradnje dodatnih poslovnih prostorija u Trebinju u Ulici Nemanjinoj 7, kao i završetak imovinsko-pravnih odnosa na Kalovitim brdima na Palama. Planirali smo da, pored poslovnih prostorija u Banjaluci, izgradimo prostorije u Laktašima kako bismo kompletirali naš imovinski karton i omogućili da reorganizacija Elektroprivrede Republike Srpske bude izvršena na najboljem mogućem nivou“, naveo je Vlatković.

Naglasio je da su sve spekulacije o tome da Elektroprivreda menja svoje sedište zlonamerne i da služe da se skrene pažnja sa investicionog ciklusa, kako u energetskom smislu, tako i u obezbeđivanju dodatnih poslovnih prostorija za potrebe Elektroprivrede širom Republike Srpske.

Sedište definisano zakonom

„Kada je u pitanju matično preduzeće Elektroprivreda Republike Srpske, Zakonom o električnoj energiji i Zakonom o obnovljivim izvorima nedvosmisleno je definisano da je sedište preduzeća u Trebinju, što znači da bi ovakvu odluku mogla da promeni jedino Narodna skupština Republike Srpske, a ne bilo koji drugi akt ili izgradnja dodatnih poslovnih prostorija”, rekao je Vlatković.

Izvor: RTRS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti