Štediše mogu zimus da računaju na umanjenje računa za struju od 15 do 30%

Domaćinstva koja uštede najmanje pet odsto pa do 30 i više procenata mogu da računaju da će im EPS deo računa za mesečnu potrošnju koji obuhvata stavke obračunska snaga, trošak garantovanog snabdevača i energija umanjiti od 15 do 30 procenata. Odluku o tome da popust važi za potrošnju od 1. oktobra ove do 31. marta 2023. godine danas treba da donese Vlada Srbije.

Sva domaćinstva koja budu u vreme grejne sezone mesečno uštedeli od pet do više od 30 odsto, od oktobra ove do marta naredne godine, ostvariće popust od 15 do 30 odsto.

Prema nezvaničnim informacijama Energije Balkana odluku o procentima popusta danas će doneti Vlada Srbije, koju će proslediti, kao preporuku Elektroprivredi Srbije.

Prema predlogu ove odluke kupcima iz kategorije domaćinstvo na garantovanom snabdevanju obračunavaće se popust na zaduženje za električnu energiju za obračunski period na deo računa – stavke: obračunska snaga, trošak garantovanog snabdevača i energija. Popust će se primenjivati počev od računa za oktobar 2022. godine zaključno sa računom za mart 2023. godine.

Popust od 15 % ostvariće domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije u odnosu na isti mesec prethodne godine za više od 5% a manje ili jednako 20%.

Na popust od 20% mogu da računaju domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije u odnosu na isti mesec prethodne godine i to više od 20%, a manje ili jednako 30%.

Čak 30% popusta imaće domaćinstva koja umanje potrošnju električne energije u odnosu na isti mesec prethodne godine više od 30%.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti