gasovod u Bijeljini

Sutra gas iz Bugaske ulazi u Srbiju – stiže do Gospođinaca

Danas su u toku poslednje provere na gasovodu Vrškoj Čuki kod Zaječara, gde Balkanski tok ulazi iz Bugarske u Srbiju. Gas će, prema izjavi predsednika Aleksandra Vučića poteći sutra iz bugarskog dela gasovoda i stići do Gospođinaca. „Veliki je to dan za Srbiju i u ekonomskom smislu, za stanovništvo i industriju“, rekao je Vučić ističući da se o tom projektu ćutalo, da se radilo pod pritiskom.

Na Vrškoj Čuki kod Zaječara, gde ulazi Balkanski tok u Srbiju, proveravaju se merne stanice. Gas iz Bugarske sutra bi trebalo da stigne do Gospođinaca kod Žablja u Vojvodini, rekao je danas u Zaječaru predsednik Srbije Aeksandar Vučić.

„Verujem da će sutra da bude sve u redu. Veliki dan za Srbiju i u ekonomskom smislu, za stanovništvo i industriju“, rekao je Vučić ističući da se o tom projektu ćutalo, da se radilo pod pritiskom, da je bilo teško i izvođačima, koij su radili pod pritiskom poslednjih mesec dana. „Svima sam zahvalan, svima koji su radili u najtežim uslovima da bismo ovo završili. Sad možemo gas da primamo iz više različitih pravaca, to je za Srbiju odlična stvar“, rekao je Vučić.

Cevi gasovoda Turski, odnosno, Balkanski tok su postavljene od Vrške Čuke do granice sa Mađarskom.

„To je projekat koji je za celu Srbiju i za Zaječar veoma važan“, kazao je Vučić ističući da mora još mnogo toga da se uradi na sekundarnom gasovodu, kako bi građani imali energetsku bezbednost i sigurnost i u svojim domovima najjeftinije gorivo i sve što je potrebno.

Ističući da je važna i sekundarna gasifikacija Srbije i da treba gas dopremiti u sve timočke gradove, kao i u borski okrug, jer je to poziv investitorima Vučić je rekao da će se pokušati da se u sve gradove u tom delu zemlje, ne samo u Zaječar, već i borskom okrugu u Boljevac, Soko Banju, Knjaževac, Majdanpek, Kladovo, Bor i Negotin, dopremi gas.

Takođe je naglasio da treba sekundarni gasovod dovesti do Vranja i Valjeva, jer to privlači investitore.

Izvor: Tanjug

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti