Sutra prvi javni poziv za subvencije za solarne panele

Po istom modelu kao i kod zamene stolarije sutra će biti raspisan javni poziv Ministarstva rudarstva i energetike za subvencionisanje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe. „Ne postoji nijedan razlog da ne koristimo zelenu energiju i da ne učinimo sve da budemo efikasniji u korišćenju električne i toplotne energije”, kaže prof. dr Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike.

Sutra – u petak, 3. septembra, biće raspisan javni poziv Ministarstva rudarstva i energetike za subvencionisanje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

„Program će se sprovoditi po istom modelu kao i kad smo imali javni poziv za zamenu stolarije. To znači da 50 odsto novca obezbeđuju jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo, a 50 odsto plaćaju sami građani. Očekujem da u narednih mesec, do mesec i po dana, građani mogu da potpišu prve ugovore sa jedinicama lokalnih samouprava”, rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović.

Ministarka je dodala da je planirano da do kraja godine bude raspisan još jedan javni poziv za zamenu stolarije. Tokom naredne godine biće nekoliko javnih poziva za subvencionisanje ugradnje solarnih panela.

„Ne postoji nijedan razlog da ne koristimo zelenu energiju. Da ne učinimo sve da budemo efikasniji u korišćenju električne i toplotne energije. Javni pozivi, upravo, treba da doprinesu tom cilju. Hoćemo da vidimo u narednih nekoliko godina na krovovima zgrada i kuća više solarnih panela. Da više koristimo zelenu energiju”, rekla je Mihajlovićeva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti