Siemens Gamesa proizveo lopatice vetroturbina koje mogu da se recikliraju

Švajcarski MET kupuje vetroparkove u Bugarskoj

MET Renewables traži odobrenje za preuzimanje kompanije za proizvodnju energije vetra Enel Green Power Bugarska od italijanskog Enela.

Bugarska komisija za zaštitu konkurencije saopštila je u utorak da je MET Renewables Holding, deo energetske kompanije MET Group, sa sedištem u Švajcarskoj, tražio odobrenje za akviziciju kompanije za proizvodnju energije vetra Enel Green Power Bugarska piše Serbia Energy.

Enel Green Power Bugarska upravlja sa 14 vetroparkova ukupne snage 42 MW, posredstvom 14 podružnica u punom vlasništvu, navodi se u obaveštenju objavljenom na veb sajtu Komisije za zaštitu konkurencije.

Zainteresovane strane moraju da predaju izjave u vezi sa transakcijom do 24. novembra.

Dva vetroparka kojima upravlja Enel Green Power Buagarska, snage po 21 MW, nalaze se u mestima Shabla i Kamen Bryag, na obali Crnog mora.

Transakcija je deo strategije rasta MET-a za razvoj portfolija obnovljivih izvora u regionu Centralne i Istočne Evrope, navela je prošlog meseca MET grupa.

Enel Green Power Bugarska je u stopostotnom vlasništvu italijanske kompanije Enel Green Power, koja je deo italijanske Enel grupe.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.