Električna vozila mogu biti veći proizvođači ugljenika od benzinaca

Sve efikasnije baterije za električna vozila

Kako bi se omogućilo da električna vozila imaju isti domet vožnje kao automobilima sa unutrašim sagorevanjem potrebna je izdržljiva i efikasna baterija. Istraživači čiste energije sa Tehnološkog univerziteta u Sidneju dizajnirali su i razvili molekul za poboljšanje performansi litijum-superoksid baterija.

Vozači koji nerado prihvataju električna vozila, kao ključni problem navode zabrinutost oko udaljenosti koju mogu da pređu između punjenja baterija. Istraživači čiste energije sa Tehnološkog univerziteta u Sidneju (UTS) dizajnirali su molekul za povećanje performansi litijum-superoksid baterija (lithium-oxygen / LiO2) kako bi električnim vozilima omogućili isti domet vožnje kao automobilima na benzin.

Izazovi

Litijum-superoksid baterije koriste najsavremeniju tehnologiju. Međutim, ova vrsta baterija nailazi na nekoliko izazova, uključujući nizak kapacitet pražnjenja i slabu energetsku efikasnost. Molekul koji su istraživači dizajnirali može istovremeno da se pozabavi ovim problemima.

Profesor UTSa Guoxiu Wang, koji je predvodio istraživački tim u UTS Centru za tehnologiju čiste energije, rekao je da je novo otkriće rešilo nekoliko postojećih prepreka i stvorilo mogućnost za razvoj dugovečne, energetski guste litijum-kiseonične baterije koja je bila veoma efikasne.

Baterije se konstantno menjaju

„Baterije se suštinski menjaju. One će olakšati tranziciju ka klimatski neutralnom društvu i otvoriti nove mogućnosti industrije za zemlju poput Australije koja je bogata osnovnim elementima za izgradnju baterija. Beterije će takođe pomoći komunalnim preduzećima da poboljšaju kvalitet i pouzdanost električne energije, i vladama širom sveta da postignu neto nultu emisiju ugljenika“, rekao je profesor Wang.

Poboljšanje performansi LiO2 baterije

Profesor Wang je, takođe, naglasio i da studija njegovog tima opisuje LiO2 bateriju, koja radi preko novog mehanizma. Baterija pokazuje 46 puta povećanje kapaciteta pražnjenja, nizak potencijal punjenja od 0,7 V i izuzetno dug životni vek, veći od 1.400 ciklusa.

„Naš racionalno dizajniran PDI-TEMPO molekul otvara novi put za razvoj LiO2 baterija visokih performansi. Povećanje kapaciteta odnosno dometa vožnje u periodu između punjenja LiO2 baterija bio bi značajan korak napred za industriju električnih vozila. Uvereni smo da naš novi dizajniran molekul može dramatično da poboljša performanse litijum-kiseoničkih baterija i omogući da nove generacije budu praktične“, rekao je profesor Wang.

Izvor: ScienceDaly

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti