Tankovanje gubitaka u rezervoare benzinskih stanica

Kako bi zaustavile ekstremni rast cena naftnih derivata i stabilizovale snabdevanje tržišta, vlade država u regionu posegnule su za ograničenjem visine cena goriva. U najvećoj meri, kao rezultat toga, sve češće se mogu videti benzinske stanice sa skraćenim radnim vremenom ili trajno zatvorene, poručuju nezadovoljni distributeri.

Zbog aktuelnih okolnosti u energetskom sektoru, tržište naftnih derivata u regionu, a i šire, obeleženo je, između ostalog, uredbama vlada država kojima ograničavaju maksimalne maloprodajne cene goriva, sa ciljem sprečavanja njihovog ekstremnog rasta i obezbeđivanja redovnog snabdevanja. Ovakve mere, s jedne strane, koliko-toliko smirujući deluju na potrošače, dok, s druge strane, „prizivaju“ ključ u brave na mnogim benzinskim stanicama.

Tako zvuče informacije koje već nekoliko meseci stižu sa svih strana, a odnose se na vapaj distributera da ne mogu više da posluju sa gubicima, izazvanim pomenutim rešenjima vlada.

Nezadovoljstvo distributera goriva

Jak talas nezadovoljstava vlasnika benzinskih stanica zapljusnuo je region sredinom leta. Žalili su se na to da je limitiranje cena dovelo do nedovoljnih marži, tako da zarada ne može da pokrije troškove poslovanja, pa novca nije bilo ni za nabavku goriva. Informacije o brojnom zatvaranju benziskih stanica stizale su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije…

Ni danas, posle nekoliko meseci, ne jenjava protest distributera u borbi za očuvanje kapitala, ugroženog limitiranim cenama goriva.

Trgovci najavili ustavnu tužbu

Najnovija Uredba Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cena naftnih derivata, ponovo je izazvala burnu reakciju trgovaca gorivom.

Tako je Udruženje malih distributera goriva najavilo ustavnu tužbu za zaštitu svojih prava zbog ograničenja cena goriva, piše Nacional.

 „Uredbom Vlade Republike Hrvatske o maloprodajnim cenama goriva i ponovnim zamrzavanjem cena goriva na sedam dana, uprkos snažnom poskupljenju dizel – goriva na svetskom tržištu, Vlada RH je opet prisilila male distributere na prodaju goriva s minusom i to u iznosu od čak jedne kune po litri“, saopštili su trgovci.

Nepromišljenja energetska politika

Mali distributeri goriva upozoravaju da će zbog Vladinih intervencija na tržištu goriva i aktuelne energetske krize neminovno doći do nestašice goriva, ukoliko se nastavi „nepromišljena energetska politika”.

Distributeri podsećaju da su mnoge zemlje odustale od restriktivnih modela ograničenja cena, uključujući Sloveniju, Mađarsku, Austriju i ostale koje su shvatile da uplitanje u tržišnu privredu može biti samo kratkoročna, interventna mera, a ne energetska politika. Kao primer naveli su Francusku „koja se zbog uplitanja vlade u privredu suočava sa nestašicom dizel goriva i uvođenjem ograničenja točenja na benzinskim stanica“.

Ekonomska šteta

Ali, nisu samo mali distributeri ugroženi ograničenjem visine maloprodajnih cena goriva. Grupa Petrol se obratila javnosti „sa ciljem da prikaže niske vrednosti naftnih derivata, neodrživost mera i  ekonomsku štetu koja se nanosi Grupi Petrol kao distributeru naftnih derivata“, piše Energetika-net.

Kako je rečeno, Kompanija Petrol Zagreb je primorana da radi sa velikim gubicima i snosi sav teret takve regulacije, iako prihodi državnog budžeta od prodaje naftnih derivata sve vreme ostaju, praktično, nepromenjeni. 

Uprava Petrola je poručila da se zbog vladine Uredbe o ograničavanju maloprodajnih cena naftnih derivata sa svakom litrom prodatog goriva stvara gubitak od 0,7 do 1,7 kune.

Trusno područje kada je u pitanju tržište naftnih derivata, svakako predstavlja i Bosna i Hercegovina. Na mapi benzinskih stanica u ovoj zemlji sve je manje objekata koje rade non-stop, a sve više onih sa ključem u bravi.

Ugašena svetla i na pumpama u BiH

Dani kada ste u bilo koje doba noći mogli da navratite na bilo koju benzinsku pumpu koju ugledate su prošlost, piše Večernji list BiH. Sagovornik iz transportnog sektora podelio je iskustvo o noćnim relacijama kroz BiH:

„Kad krenete od Mostara do Sarajeva, iznenadićete se koliko benzinskih stanica ne radi u noćnim satima. Nakon dnevne smene zaključavaju svoja vrata. Moram priznati da je osećaj jeziv, kao da je ratno vreme, svako malo naiđete na zatvorenu pumpu, a da ne pričam o onima koje su trajno zatvorile svoja vrata”, kaže prevoznik.

I ovde su takve pojave viđene kao rezultat aktuelne energetske krize – cene goriva u BiH već prelaze 3,50 KM po litru.

„Ko može da tvrdi da već sutra litar goriva neće koštati 4 ili 5 KM, a da ne spominjem dvocifrene brojeve kakve neki već predviđaju u godinama koje predstoje ukoliko rat potraje i ako se ne nađu dugoročna rešenja za smanjenje energetske zavisnosti”, ističe sagovornik.

Sumorne prognoze

Ekonomski analitičar Siniša Vukelić nedavno je istakao mogućnost da BiH bude potpuno odsečena od nafte ako EU zabrani izvoz u zemlje koje ne podržavaju njenu spoljnu politiku. I ekonomski stručnjak Miloš Grujić ovih dana je podsetio na najavu Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) da će smanjiti proizvodnju za dva miliona barela dnevno i to je najveće smanjenje od početka pandemije. Očigledno je da su efekti sumorne stvarnosti u energetici stigli i do bosansko-hercegovačkih pumpi.

I u Sloveniji slike zatvorenih benzinskih stanica i onih sa skraćenim radnim vremenom više nisu retkost. Kao jedan od razloga za to Petrol navodi nedostatak kadrova, mada je nezaposlenost u ovoj zemlji trenutno na rekordno niskom nivou.

U fokusu strateške lokacije

Iako je, na prvi pogled, razlog za otežan rad benzinskih stanica druge prirode, svakako se može posmatrati kao proizvod aktuelnih okolnosti u energetskom sektoru.

U ovogodišnjem izveštaju Kompanije za prvih šest meseci navedeno je da je broj zaposlenih u celoj Petrol grupi smanjen za 22 člana. Istaknuto je i da postoje novi izazovi sa zapošljavanje kadrova zbog raznovrsnih dešavanja izazvanih uslovima na tržištu rada.

„Najveći fokus u regrutovanju novih kadrova je usmeren na osiguranje poslovanja strateških lokacija“, navedeno je u dokumentu.

I posle svega navedenog, jasno je da teška realnost u energetskom sektoru gasi noćna svetla na benzinskim stanicama i zaključava njihova vrata. Borba za njihov opstanak će, očigledno, još dugo biti teška.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti