Transnafta: Ulaganje u nove pravce snabdevanja naftom i izgradnju skladišta

Investicije u izgradnju naftovoda, kako bi se obezbedili novi pravci snabdevanja naftom, i skladišta naftnih derivate bile su glavne teme razgovora Zorane Mihajlović, ministarke rudastva i energetike sa Bogdanom Kuzmanovićem, v.d. direktorom Transnafte.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa v. d. direktora Transnafte, Bogdanom Kuzmanovićem o tekućim projektima izgradnje naftovoda i skladišta naftnih derivata, kao i planiranim investicijama ove kompanije.

„Vrata Ministarstva su vam otvorena i nadam se da će saradnja biti i bolja nego što je bila u prethodnom periodu, bilo da je reč o izradi novih propisa, do onog što je za nas najvažnija tema, a to su investicije“, rekla je Mihajlovićeva.

Kuzmanović je informisao potpredsednicu Vlade i njen tim o svim aktuelnim projektima Transnafte i planiranim investicijama, uključujući i potencijalna ulaganja u cilju obezbeđivanja novih pravaca snabdevanja naftom.

Jedna od tema sastanka bio je i prenos vlasništva za deo naftovoda kod Novog Sada, koje je gradio JP Srbijagas, u okviru izmeštanja gasovoda i naftovoda koji su se nalazili u zoni auto-puta E-75.

Takođe, razgovarano je i o potrebi otpočinjanja pregovora o novom kolektivnom ugovoru u ovom preduzeću, s obzirom na to da aktuelni ističe početkom 2021. godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.