Transnafta: Ulaganje u nove pravce snabdevanja naftom i izgradnju skladišta

Investicije u izgradnju naftovoda, kako bi se obezbedili novi pravci snabdevanja naftom, i skladišta naftnih derivate bile su glavne teme razgovora Zorane Mihajlović, ministarke rudastva i energetike sa Bogdanom Kuzmanovićem, v.d. direktorom Transnafte.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa v. d. direktora Transnafte, Bogdanom Kuzmanovićem o tekućim projektima izgradnje naftovoda i skladišta naftnih derivata, kao i planiranim investicijama ove kompanije.

„Vrata Ministarstva su vam otvorena i nadam se da će saradnja biti i bolja nego što je bila u prethodnom periodu, bilo da je reč o izradi novih propisa, do onog što je za nas najvažnija tema, a to su investicije“, rekla je Mihajlovićeva.

Kuzmanović je informisao potpredsednicu Vlade i njen tim o svim aktuelnim projektima Transnafte i planiranim investicijama, uključujući i potencijalna ulaganja u cilju obezbeđivanja novih pravaca snabdevanja naftom.

Jedna od tema sastanka bio je i prenos vlasništva za deo naftovoda kod Novog Sada, koje je gradio JP Srbijagas, u okviru izmeštanja gasovoda i naftovoda koji su se nalazili u zoni auto-puta E-75.

Takođe, razgovarano je i o potrebi otpočinjanja pregovora o novom kolektivnom ugovoru u ovom preduzeću, s obzirom na to da aktuelni ističe početkom 2021. godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti