Troškovi punjenja električnih vozila u Britaniji u porastu!

Podaci iz automobilske organizacije RAC, koji su zasnovani na trendu rasta cena električne energije ukazuju na značajan porast troškova punjenja električnih vozila na javnim mestim preko tzv „brzog“ punjača. Iako je trenutno cena punjenja električnih vozila u kućnim uslovima i dalje povoljna, sa ovim porastom cena energenata dolazi do velike neravnoteže izmežu javnog i kućnog punjenja EV.

Vozači električnih automobila u Ujedinjenom Kraljevstvu su uvideli da su troškovi korišćenja javnog „brzog“ punjača po tarifi pay-as-you-go porasli za 42 posto od maja meseca ove godine. Ove podatke je u ponedeljak objavila automobilska organizacija RAC.

Automobilska organizacija RAC preko inicijative Charge Watch prati prosečnu cenu punjenja električnih automobila. Podaci pokazuju da vozače električnih vozila koji koriste javnu infrastrukturu punjenje vozila sada košta u proseku 63,29 penija (72 centa) po kWh.

Predstavljajući jasnim brojevima, RAC je rekao da to znači da 80% brzog punjenja „tipičnog električnog automobila porodične veličine“ koji koristi bateriju od 64 kWh, u proseku košta 32,41 funti (oko 34,87 dolara).

Neravnoteža između javnog i kućnog punjenja EV

Iz RAC-a su saopštili da je povećanje cene punjenja EV došlo zbog „sve većih troškova uzrokovanih visokim cenama gasa i električne energije“. Dodaje se da su oni koji koriste „ultra-brze“ punjače takođe uvideli da su prosečni troškovi punjenja skočili za 25%.

Analiza je pokazala i da će „vozač koji isključivo koristi brzi ili ultra brzi punjač na javnoj mreži sada plaćati oko 18 penija po pređenoj milji za napajanje svog vozila“, rekli su iz agencije RAC.

Uprkos gore navedenom, RAC je primetio da bi mnogi korisnici električnih vozila uglavnom punili svoje automobile kod kuće, gde struja košta manje.

S obzirom na to da bi uskoro trebala da stupi na snagu „Garancija o ceni energenata“ koju je Vlada Velike Britanije najavila kao pomoć građanima, cena po milji za električno vozilo prosečne veličine po novim cenama iznosila bi otprilike 9 penija za punjenje kod kuće, ako se vozi na razumno efikasan način.

„Za one koji su već prešli na električni automobil ili razmišljaju o tome, ostaje da Vlada Velike Britanija omogući da punjenje van kuće košta manje nego što bi koštalo gorivo u automobilu na benzin ili dizel. Trenutne brojke pokazuju da su se troškovi korišćenja električnih vozila skoro izjednačili sa troškovima upotrebe vozila koja koriste beznin i dizel, zbog enormnog povećanja cene električne energije“, rekao je Sajmon Vilijams, portparol RAC-a za električna vozila.

„Ove brojke veoma jasno pokazuju da su vozači koji najviše koriste javne brze i ultra brze punjače oni koji su najteže pogođeni“, dodao je on.

Velika Britanija želi da podrži širenje električnih vozila

Velika Britanija želi da zaustavi prodaju novih automobila i kombija na dizel i benzin do 2030. godine. Od 2035. će zahtevati da svi novi automobili i kombiji imaju nultu emisiju izduvnih gasova.

S obzirom na to da će više električnih vozila stići na britanske puteve u narednim godinama, RAC podržava pozive za smanjenje poreza na promet električne energije koja se prodaje na javnim punjačima kako bi se popravilo ono što se vidi kao neravnoteža između javnog i privatnog punjenja.

„Vladina šema olakšica za račune za energente, koja je objavljena prošle nedelje treba da pomogne u sprečavanju daljeg rasta troškova naplate. Nepravedno je da vozači koji koriste javne punjače plaćaju 20% PDV-a za električnu energiju koju kupuju, u poređenju sa punjenjem kod kuće gde je samo 5%“ navodi se u izlaganju RAC-a.

U saopštenju za javnost, portparol vlade je rekao da električna vozila nastavljaju da „nude mogućnosti za uštedu u poređenju sa svojim benzinskim i dizel motorima, sa nižim ukupnim operativnim troškovima zahvaljujući jeftinijem punjenju, nižim troškovima održavanja i poreskim olakšicama“.

„Želimo da potrošači imaju samopouzdanja da pređu na čistije automobile sa nultim emisijama i zato nastavljamo da podržavamo rast naše vodeće svetske mreže za punjenje i obećali smo 1,6 milijardi funti od 2020. godine za isporuku punjača širom zemlje “, dodao je portparol.

S obzirom na to da se evropske privrede suočavaju sa energetskom krizom i rastućim cenama, u narednim mesecima, u nekim krugovima postoji zabrinutost da će sve veći troškovi punjenja EV-a destimulisati potrošače.

Ranije ovog meseca, šef strategije kapitala u Sakso banci rekao je da se „prednost u troškovima prevoza električnim vozilima u odnosu na automobile na benzin brzo smanjuje“ u Evropi.

„Zaista se pitam u kojoj će meri to početi da utiče na prodaju električnih vozila“, rekao je Peter Garnri.

Izvor: CNBC

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti