Gas sve skuplji u Evropi, SAD i Aziji

U evropskim gasnim skladištima samo 30 % rezervi

Rezerve prirodnog gasa u evropskom podzemnim skladištima smanjene su na 30% kapaciteta, tako da je 25. marta bilo za 25,5 milijardi kubika manje u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je juče Gasprom. Tokom prva dva meseca ove godine Gasprom je proizvodnju prirodnog gasa povećao za 7,8% - na 89,9 milijardi kubnih metara, a izvoz za 32,9% na 34,5 milijardi, u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Evropske rezerve prirodnogm gasa u podzemnim skladištima pale su na 30%, izvestila je u petak ruska energetska kompanija Gasprom, prenosi agencija Anadolija.

Prema izjavi zasnovanoj na podacima Gaspromove Gasne infrastrukture u Evropi, za punjenje objekata potrebno je najmanje 57% više prirodnog gasa u odnosu na prošlu godinu, jer sezona grejanja još nije gotova.

U svojoj izjavi, Gasprom je rekao da je od 25. marta u podzemnim skladištima za 25,5 milijardi kubnih metara manje goriva u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Proizvodnja prirodnog gasa Gasproma porasla je za 7,8% – na 89,9 milijardi kubnih metara u prva dva meseca 2021. godine, u poređenju sa istim periodom prošle godine. Izvoz je, takođe, povećao za 32,9% na 34,5 milijardi kubnih metara.

Izvor: Anadolu Agency

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.