U nikšićkoj Željezari 200 radnih mesta za proizvodnju čeličnih užadi

Nemačka firma Business network D.O.O. planira da u EPCG Željezara Nikšić zaposli od 100 do 200 radnika na poslovima proizvodnje čelične užadi. Za protekla tri meseca, od kada je EPCG otkupila Željezaru od Tosčelika, izgrađena je jedna solarna elektrana na krovu pogona Vučionica, u toku su radovi na jednoj koja će biti na zemlji, a u planu su još tri.

Rukovodstvo EPCG Željezara Nikšić nedavno je potpisalo ugovor sa nemačkom kompanijom Business network D.O.O. o poslovno-tehničkoj saradnji, i to je od novog početka nikšićke fabrike prvi ugovor sa stranim investitorom.

„Mi smo dali prostor, nekih 6.000 kvadrata, napravili smo poslovno-tehničku saradnju tako da je u našem domenu održavanje i logistika i naše je kadriranje. Biće tu u startu nekih tridesetak radnika, a za kasnije planiraju zaposlenje od 100-200 radnika“, rekao je izvršni direktor EPCG Željezara Nikšić Đorđije Manojlović.

Interesovanje potencijalnih investitora

Potencijalne mogućnosti u krugu fabrike nedavno su predstavili, istakao je Manojlović, i predstavnicima amabasade SAD-a koji su posetili Željezaru.

„Došli su da vide mogućnosti koje radi Željezara, kako bi ponudili svojim investitorima da ulažu u Željezaru i otišli su mnogo zadovoljni. Predstavili smo naše potencijalne programe , tako da ta saradnja ide u dobrom smeru“, rekao je Manojlović.

Ipak, kako je naglasio, osnovni cilj jeste pokretanje baznis proizvodnje, odnosno pogona Čeličane i Kovačnice, a ukoliko im to pođe za rukom, otvoriće se još od 400-500 radnih mesta u krugu Željezare.

Izgradnja solarnih elektrana

Za protekla tri meseca, od kada je EPCG, nakon što je od turskog Tosčelika otkupila imovinu Željezare, osnovala novu firmu, radnici su očistili pogone i fabrički krug. Izgrađena je jedna solarna elektrana na krovu pogona Vučionica, u toku su radovi na jednoj koja će biti na zemlji, a u planu su još tri.

Pokrenuta je i proizvodnja konstrukcija, a pre dva dana je otvoren i radnički restoran.

„Napravićemo od Željezare da bude ono što smo zamislili – da bude profitabilna, samoodrživa i radnička“, rekao je izvršni direktor EPCG Željezara Nikšić Đorđije Manojlović.

Izvor: CDM

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti