Umesto uglja u nemačkoj fabrici za izradu papira koristiće biomasu

Nemačka kompanija Koehler Group pokreće nekoliko uspešnih projekata za smanjenje potrošnje energije u svom poslovanju. Pre nekoliko godina najavili su da će do 2030. godine proizvesti više energije iz obnovljivih izvora nego što im je potrebno za sopstvene potrebe, zbog čega sada svoje postrojenje na ugalj pretvaraju u postrojenje na biomasu.

Koehler Group planira da u potpunosti pretvori svoju fabriku u Oberkirchu, u Nemačkoj, u postojenje koje će koristiti biomasu.

Projekt od 60 miliona evra omogućiće firmi da energiju potrebnu za proces proizvodnje papira proizvodi od drvnih ostataka, zelenog otpada i ostataka iz mlina. To znači da će gorivo biti CO2-neutralno, kao i obnovljivi sirovi materijal dobijen iz regiona.

„Prelaskom sa bitumenskog uglja na biomasu kao primarno gorivo za našu fabriku ovde u Oberkirchu, smanjićemo emisiju CO2 za više od 150 000 tona godišnje“, kaže Koehlerov izvršni direktor Kai Furler.

Kompanija je preduzela nekoliko uspešnih projekata za smanjenje potrošnje energije u svom poslovanju. Pre nekoliko godina najavili su da će do 2030. godine proizvesti više energije iz obnovljivih izvora nego što im je potrebno za sopstvene potrebe, zbog čega sada svoje postrojenje na ugalj pretvaraju u postrojenje na biomasu.

Nemačka vlada je svojim Zakonom o trgovini emisijama gasova otežala upotrebu fosilnih goriva, zbog čega Koehler sprovodi planove za konverziju tri godine ranije nego što je prvobitno planirano.

U firmi Koehler planiraju puštanje elektrane u pogon krajem 2024. godine, upozoravajući da se transformacija ne može izvršiti preko noći, jer će postrojenje zahtevati opsežne tehničke modifikacije.

„Preusmeravanjem sa fosilnih goriva, Koehler proaktivno igra svoju ulogu u smanjenju globalnog zagrevanja“, rekao je Furler.

Izvor: BioenergyInsight

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.