UNESKO i Huawei šire digitalnu pismenost

Kako bi pomogla u unapređenju obrazovanja i digitalne pismenosti kompanija Huawei se obavezala da će obezbediti sredstva za još jednu zemlju Globalnoj alijansi za pismenost organizacije UNESKO, s ciljem promovisanja upotrebe tehnologija u obrazovanju. Iz Huaweija poručuju da imaju odgovornost da „obezbede tehnološke veštine u svim delovima sveta, trudeći se da uključe što više ljudi“.

Huawei je prva privatna kompanija na svetu koja se pridružila Globalnoj alijansi za pismenost organizacije UNESKO, kako bi pomogla u unapređenju obrazovanja i digitalne pismenosti. Reč je o inicijativi koja je do sada sprovedena u Bangladešu, Obali Slonovače, Egiptu, Nigeriji i Pakistanu, a Huawei će se fokusirati na digitalne veštine.

Prema rečima Viki Ženg, potpredsednice korporativnih komunikacija kompanije Huawei, potpisivanjem sporazuma o saradnji, kompanija Huawei se obavezala da će obezbediti sredstva za još jednu zemlju Alijanse, s ciljem promovisanja upotrebe tehnologija u obrazovanju.

„Od 2008. godine obezbedili smo nekoliko desetina hiljada stipendija i kurseva iz oblasti digitalne pismenosti. Posebno nam je drago što ćemo kroz ovaj program unaprediti znanje predavača o efikasnoj upotrebi tehnologije u obrazovanju“, kazala je Ženg.

Obrazovanje – ključ uspeha u životu

Ističući da je „sticanje pravog obrazovanja često ključ uspeha u životu“ Ženg je rekla da „kao glavni igrač u tehnološkom sektoru, Huawei smatra da ima odgovornost da obezbedi tehnološke veštine u svim delovima sveta, trudeći se da uključi što više ljudi“.

„Stoga smo oduševljeni što ćemo se pridružiti Globalnoj alijansi za pismenost i dodatno povećati promociju tehnologije među edukatorima pismenosti kroz projekat zajedno sa UNESCO institutom za doživotno učenje“, poručila je predstavnica Huaweia.

David Atčoarena, direktor Uneskovog Instituta za doživotno učenje, primetio je da „naš svet, koji se brzo menja, zahteva usaglašene napore i jaka partnerstva kako bismo postigli kvalitetno obrazovanje i celoživotno učenje za sve. Doprinos kompanije Huawei, njihove ekspertize u oblasti inovacija u učenju biće velika prednost za Globalnu alijansu za pismenost. Saradnički projekti kao što je naš osiguraće da niko ne bude zaostao na ovom putu“.

Globalnoj alijansi za pismenost radi od 2016.

Od svog pokretanja 2016. godine, Globalna alijansa za pismenost je pokretala međunarodni diskurs i usmeravala agendu za pružanje pismenosti na globalnom nivou za one kojima je najpotrebnija. Alijansa uključuje 30 zemalja posvećenih unapređenju pismenosti mladih i odraslih. Ona služi kao platforma za njene članove da zajedno razgovaraju o napretku i izazovima, kao i da razmenjuju znanje i dobru praksu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti