Uslovi za privremeno priključenje za vodu, struju, gas, grejanje i kanalizaciju

Uredbom, koju je usvojila Vlada Srbije, o načinu, uslovima i postupku za privremeno priklјučenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu dalјinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata definisano je da priklјučak za struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova i članovi njihovih domaćinstava koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno rešavali svoje stambeno pitanje i koji u njima žive.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o načinu, uslovima i postupku za privremeno priklјučenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i/ili mrežu dalјinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata, koja propisuje načine, uslove i postupke za to priklјučenje.

Uredbom je predviđeno da priklјučak za struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova i članovi njihovih domaćinstava koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno rešavali svoje stambeno pitanje i koji u njima žive i ova mogućnost se ne odnosi na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili i objekte nisu priklјučili na komunalno infrastrukturu.

Takođe, priklјučenje je privremenog karaktera i ne utiče na utvrđivanje pravnog statusa objekta koji se priklјučuje na infrastrukturu.

Priključenje moguće samo za jedan stan

Uredbom je propisamo da vlasnik može da podnese zahtev za privremeno priklјučenje na sve infrastrukturne mreže koje su utvrđene ovim dokumentom ili na samo neku od njih, o čemu će se izjasniti u zahtevu za privremeno priklјučenje koje bude podnosio. Priklјučenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika.

Građani koji žive u nelegalnim objektima moći će u roku od 30 dana, počevši od 15. septembra 2023. godine, da podnesu prijave za priklјučenje na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju putem formulara koji će biti dostavlјen opštinama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti