Usvojeni zakoni važni za energetski sektor

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su zakone o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW za kredit Elektromreži Srbije za nastavak gradnje Transbalkanskog koridora u Srbiji i o davanju zajma Republici Srbiji za unapređenje sistema energetske efikasnosti zgrade VMA u Beogradu.

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je večeras dva zakona koja su važna za energetski sektor i povećanje energetske efikasnosti.

Poslanici su usvojili Zakon o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva Elektromreža Srbije koji predviđa garanciju na iznos od 40 milona evra na ime obaveza iz Sporazuma o zajmu za sprovođenje Regionalnog programa za energetsku efikasnost u prenosnom sistemu II. Reč je o projektu izgradnje još jedne etape Transbalkanskog koridora u Srbiji.

Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfW, Frankfurt na Majni i Republike Srbije za projekat “Energetska efikasnost u zgradama javne namene i obnovljivi izvori energije u sektoru daljinskog grejanja – Ozelenjavanje javnog sektora”.

Vrednost sporazuma je 50 miliona evra, a novac će biti iskorišćen za unapređenje sistema energetske efikasnosti zgrade VMA u Beogradu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.