Uzlet internet saobraćaja zbog korone

Zbog drugačijih uslova života izazvanih pandemijom kovida 19 u Evropi i Severnoj Americi od februara do septembra prošle godine potrošnja interneta je povećana za 700 %, rečeno je juče na onlajn vebinaru CES 2021 Digitalna platforma - Najnoviji IKT trendovi i tržište uređaja za korisnike.

Internet saobraćaje je od februara do septembra 2020. godine bio povećan na tržištu Evrope i Severne Amerike za čak 700 odsto, rečeno je juče na onlajn vebinaru CES 2021 Digitalna platforma – Najnoviji IKT trendovi i tržište uređaja za korisnike, prenosi Tanjug.

Do povećanja internet saobraćaja došlo je zbog drugačijih uslova života izazvanih pandemijom kovida 19, rekao je stručnjak za IT Aleksandar Pavlović, ističući da je potrošnja interneta opala tek u septembru za 20 odsto u odnosu na početak pandemije.

CES je međunarodna izložba potrošačke elektronike sa pratećim konferencijskim programom, koja je ove godine održana onlajn u Las Vegasu od 11. do 14. januara.

Urednik IKT Biltena Dragorad Milanović ukazao je da trendovi lansirani na prošlogodišnjem CESU 2020 o tržištu 8K digitalinih TV ekrana nisu ostvareni iz objektivnih razloga i složenosti globalnog tržišta elektronskih uređaja.

Istakao je da su korisnici ovogodišnjeg CESA zahtevali da se inovativana digitalna tehnologija pripremljena za prošlogodišnju promociju – primeni u ovogodišnjoj klasi 4K digitalnih ekrana.

Učesnici skupa su diskutovali o najnovijoj 5G mobilnih bežičnih komunikacija koje imaju poseban značaj u nametnutim uslovima života i rada, a koji su posledica pandemije kovida-19.

Jedan od učesnika, Aleksandar Jovanović istakao je trend 4K i kaže da je pogrešno nabaviti novu kameru, koja nema rezoluciju 4K formata i mogućnost bežične konekcije.

Na vebinaru je bilo reči o prvoj ovogodišnoj izložbi potrošačke elektronike CES 2021, na kojoj je bilo registrovano duplo manje izlagača u odnosu na 4.000 predhodne godine.

Virtuelna izložba je zabeležena i na više od 100 sati digitalnog video formata, sa prevodom na 16 jezika i biće dostupna do 15. februara.

Onlajn vebinar je je organizovalo Društvo za informatiku Srbije, Privredna komora Srbije, Udruženje za elektronske komunikacije i informaciono društvo.

Izvor: Tanjug

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.