Varhelji posetom EMS-u započeo boravak u Srbiji

Oliver Varhelji, evropski komesar za susedske odnose i proširenje imao je tokom jučerašnje posete Elektromreži Srbije priliku da se upozna sa radom i poslovanjem srpskog operatera prenosnog sistema, kao i sa EMS-ovim značajnim projektima, poput Transbalkanskog koridora za prenos električne energije.

Evropski komesar za susedske odnose i proširenje Oliver Varhelji posetio je juče Akcionarsko društvo Elektromreža Srbije. Obilaskom EMS-a Varhelji je započeo svoju posetu Srbiji, koju će danas nastaviti razgovorima sa državnim zvaničnicima Srbije.

Tom prilikom, EMS su posetili i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žofre, ambasadorka Nemačke Anke Konrad i njihovi brojni saradnici.

Njih je u poslovnoj zgradi u Vojvode Stepe dočekala generalna direktorka EMS AD Jelena Matejić, zajedno sa članovima poslovodstva.

Visoki zvaničnici imali su priliku da se upoznaju sa radom i poslovanjem srpskog operatera prenosnog sistema, kao i sa EMS-ovim značajnim projektima, poput Transbalkanskog koridora za prenos električne energije.

Direktorka Jelena Matejić je istakla kako je, na neki način, Elektromreža Srbije već ušla u EU jer je punopravni član ENTSO-E – evropske asocijacije operatora prenosnih sistema. Ona se prisutnima zahvalila na pomoći koju EU pruža kada je reč o razvoju prenosnog sistema Republike Srbije.

Razgovaralo se i o ostalim značajnim pitanjima energetskog sektora, a predstavnici EMS-a su potrudili da visokim zvanicama pruže dobar uvid u ono čime se kompanija bavi i na koji način prevazilazi brojne izazove koje nosi savremeno okruženje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti