Vašington ne odustaje od gasne „španske serije”

Koliko će još politika a ne ekonomka logika određivati buduće energetske projekte, posebno ove u gasnom sektoru, u današnjoj „Energiji Sputnjika” Jelica Putniković razgovara sa sa energetičarom Milošem Zdravkovićem.

Amerika je odustale od sankcija protiv operatora gasovoda „Severni tok“, kompanije „Nord strim AG“, njenog direktora i saradnika, bila je vest koji su pozdravili svi oni koji ovaj projekat posmatraju kroz njegove ekonomske benefite za evropske potrošače gasa. Međutim, to je razljutilo antiruski nastrojene političare u SAD.

Usledili su komentari, poput onoga, da će Vašington, ipak, sprečiti puštanje u rad „Severnog toka 2“, a onda je Američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije protiv ruskih kompanija i brodova koji rade na gasovodu „Severni tok 2“.

„Spašavaju čast”, čuli su se komentari u kojima se zaključuje da se ne može sprečiti finiš gradnje ovog gasovoda.

Istovremeno, očigledno je da je američki predsednik Džo Bajden  u vrućoj stolici po pitanju Rusije. Ne samo zbog „Putinovog gasovoda”.

Ovo toplo hladno političko prepucavanje američkih političara sa ruskim gasom sad već podseća na „španske serije”. I, svima je jasno da Nemačka neće dozvoliti da se gasovod zaustavi.

Gasna "španska serija" tema je večerašnje emisije Energija Sputnjika koju možete pratiti u 21 sat na talasima Studija B.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.