Važna uloga ERRA za ubrzavanje energetskih reformi

ERRA - Regionalno udruženje energetskih regulatora za dve decenije postojanja izraslo u međunarodnu instituciju koja ima važnu ulogu u ubrzanju energetske reforme i razvoja tržišta u Evropi i drugim područjima sveta.

Regionalno udruženje energetskih regulatora (Energy Regulators Regional Association – ERRA), čiji je od 2006. godine član i Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS), obeležiće 11. decembra dve decenije postojanja i rada.

Misija ERRA je da, kroz redovne sastanke i stručne skupove, povezivanje i dogovore, razmenu iskustava i informacija, pomogne unapređenju rada svojih članica, na bazi poslednjih svetskih iskustava u toj oblasti, saopštio je AERS.

Članovi ERRA dobrovoljno posvećuju svoje vreme i stručnost radu organizacije, doprinose internim programima izgradnje kapaciteta i pripremaju tehničke izveštaje, koji služe kao ključni mehanizam za širenje stručnosti i najboljih praksi među članstvom.

Ovo neprofitno udruženje je u međuvremenu prepoznato kao važna međunarodna institucija, koja sada pokriva ne samo Evropu, već i Aziju, Afriku, Bliski Istok, Severnu i Južnu Ameriku i kao takva je imala važnu ulogu u ubrzanju energetske reforme i razvoja tržišta u Evropi i drugim područjima sveta.

Usled poznatih okolnosti, jubilej na kome će biti sumirani rezultati i iskustva, predstavljene perspektive u radu udruženja, kao i zemlje njenih članica, uključujući Srbiju,  biće održan virtuelno i prenošen video-linkom iz Budimpešte, gde je sedište ERRA sekretarijata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti