Važna uloga ERRA za ubrzavanje energetskih reformi

ERRA - Regionalno udruženje energetskih regulatora za dve decenije postojanja izraslo u međunarodnu instituciju koja ima važnu ulogu u ubrzanju energetske reforme i razvoja tržišta u Evropi i drugim područjima sveta.

Regionalno udruženje energetskih regulatora (Energy Regulators Regional Association – ERRA), čiji je od 2006. godine član i Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS), obeležiće 11. decembra dve decenije postojanja i rada.

Misija ERRA je da, kroz redovne sastanke i stručne skupove, povezivanje i dogovore, razmenu iskustava i informacija, pomogne unapređenju rada svojih članica, na bazi poslednjih svetskih iskustava u toj oblasti, saopštio je AERS.

Članovi ERRA dobrovoljno posvećuju svoje vreme i stručnost radu organizacije, doprinose internim programima izgradnje kapaciteta i pripremaju tehničke izveštaje, koji služe kao ključni mehanizam za širenje stručnosti i najboljih praksi među članstvom.

Ovo neprofitno udruženje je u međuvremenu prepoznato kao važna međunarodna institucija, koja sada pokriva ne samo Evropu, već i Aziju, Afriku, Bliski Istok, Severnu i Južnu Ameriku i kao takva je imala važnu ulogu u ubrzanju energetske reforme i razvoja tržišta u Evropi i drugim područjima sveta.

Usled poznatih okolnosti, jubilej na kome će biti sumirani rezultati i iskustva, predstavljene perspektive u radu udruženja, kao i zemlje njenih članica, uključujući Srbiju,  biće održan virtuelno i prenošen video-linkom iz Budimpešte, gde je sedište ERRA sekretarijata.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.