Veliki zaokret ka ekonomičnim električnim automobilima

Termički modulisanu bateriju za električna vozila za masovno tržište, sa kojom vozač neće strepeti zbog dometa, koja se odlikuje nenadmašnom sigurnošću, niskom cenom i bez kobalta je, razvija tim inženjera laboratorije Chao-Iang Wanga sa univerziteta Penn State.

Nervoza zbog dometa – strah da će nestati struje pre nego što budete mogli da napunite električno vozilo, izgleda da su stvar prošlosti, zahvaljujući timu inženjera univerziteta Penn State, koji gledaju na litijum-gvožđe-fosfatne baterije, koje imaju domet od 250 milja i mogu se napuniti za 10 minuta.

„Razvili smo prilično pametnu bateriju za električna vozila za masovno tržište, sa paritetom troškova za vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem“, rekao je Chao-Iang Wang, sa katedre za mašinstvo Villiam E. Diefenderfer, profesor hemijskog inženjerstva i profesor nauke o materijalima i inženjerstvu i direktor Centra za elektrohemijske motore na istraživačkom univerzitetu Penn State Pensilvaniji. „Nema više strepnji i nervoze zbog dometa, jer ova baterija je pristupačna.“

Istraživači, takođe, kažu da bi baterija tokom svog radnog veka treba da omogući prelazak čak dva miliona kilometara.

U časopisu Nature Energy je objašnjeno da je ključ dugotrajnosti i brzog punjenja sposobnost baterije da se brzo zagreje do 140 stepeni Fahrenhajta, radi punjenja i pražnjenja, a zatim hladi kada baterija ne radi.

„Vrlo brzo punjenje omogućava nam da smanjimo bateriju bez strepnje o njenom dometu“, rekao je Wang.

Baterija koristi pristup samozagrevanja koji je prethodno razvijen u centru Wanga. Samozagrevajuća baterija koristi tanku nikl foliju sa jednim krajem pričvršćenim za negativni terminal, a drugi se proteže izvan ćelije, da bi se stvorio treći terminal. Jednom, kada elektroni prođu, brzo zagreva nikl foliju kroz otporno grejanje i zagreva unutrašnjost baterije. Kada unutrašnja temperatura baterije pređe 140 stepeni F, prekidač se otvara i baterija je spremna za brzo punjenje ili pražnjenje.

Tim koji je predvodio Wang modelirao je ovu bateriju koristeći postojeće tehnologije i inovativne pristupe. Sugeriše se da pomoću ove metode samozagrevanja mogu da se koriste jeftini materijali za katodu i anodu baterije i siguran niskonaponski elektrolit. Katoda je termički stabilna, litijum-gvožđe-fosfat, koji ne sadrži nijedan skup i kritičan materijal poput kobalta. Anoda je napravljena od grafita – vrlo velikih čestica, sigurnog, laganog i jeftinog materijala. Zbog samozagrevanja, istraživači tvrde da ne moraju da brinu zbog neravnomernog taloženja litijuma na anodi, što može prouzrokovati opasne skokove litijuma. „Ova baterija je smanjila težinu, zapreminu i troškove“, rekao je Wang. „Veoma sam srećan što smo konačno pronašli bateriju koja će biti od koristi za masovno potrošačko tržište.“

Prema Wang-u, ove manje baterije mogu zagrevati veliku količinu energije zagrevanjem – 40 kilovatsati i 300 kilovata snage. Električno vozilo sa ovom baterijom moglo bi da postigne brzinu od 0 do 60 milja na sat za 3 sekunde, što je vožnja poput one u Poršeu. Na ovaj način ćemo promeniti okruženje, nećemo doprineti samo luksuznim automobilima. Da svi mogu da priušte sebi električna vozila“, rekao je Wang.

Izvor: Scitechdaily.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.