Vinča i Mikrosam potpisli protokol o akademskoj, naučno-tehničkoj i poslovnoj saradnji

Institut za nuklearne nauke Vinča je u sredu 26.05.2021. potpisao protokol o akademskoj, naučno-tehničkoj i poslovnoj saradnji sa firmom Mikrosam iz Prilepa, Severna Makedonija. Saradnja između ugovorenih strana obuhvatiće razvoj i podsticanje istraživanja na domaćim i međunarodnim naučno-istraživačkim, razvojnim i stručnim projektima u oblasti vodonične energetike i materijala za skladištenje vodonika.

Institut je u sredu 26.05.2021. godine ugostio predstavnike Instituta za robotiku i kompozite i firme Mikrosam iz Prilepa, Severna Makedonija. Predstavljene su aktivnosti Centra izuzetnih vrednosti za vodoničnu energetiku i obnovljive izvore energije i razmotrene mogućnosti za dalje saradnju na polju obnovljivih izvora energije.

Tom prilikom potpisan je i protokol o akademskoj, naučno-tehničkoj i poslovnoj saradnji. Saradnja između ugovorenih strana obuhvatiće razvoj i podsticanje istraživanja na domaćim i međunarodnim naučno-istraživačkim, razvojnim i stručnim projektima u oblasti vodonične energetike i materijala za skladištenje vodonika. Ugovor sa direktorom i vlasnikom Instituta za robotiku i kompozite i firmom Mikrosam, prof. dr Blagojem Samakosim potpisala je direktor Instituta prof. dr Snežana Pajović, naučni savetnik.

Izvor: Vinča

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti