Više Britanaca ulagalo u kriptovalute nego u akcije

U Britaniji je prošle godine 7,0 posto odraslih građana ulagalo u kritovalute dok je 5,0 procenata ulagalo u tradicionalu imovinu na berzama i investicije zasnovane na akcijama (ISA), poklazuje istraživanje britanske investicione kompanije AJ Bel.

„Budući da sve više ljudi kupuje kriptovalute nego što ulaže na berzi ISA, nameće se zaključak da je svet zahvatilo kripto ludilo“, kaže Lait Halaf, finansijski analitičar iz AJ Bela, o rezultatima istraživanja.

Prema ovoj studiji, britanski kripto investitori su uglavnom muškarci i mlađi od 35 godina.

Više od 70 posto onih koji su rekli da su kupovali kriptovalute navelo je da su ostvarili profit, dok je 12 procenata zabelezilo gubitak prošle godine. Istovremeno, 17 odsto ispitanika je reklo da ne zna da li je svojim kripto investicijama ostvarilo profit ili gubitak, prenosi Raša tudej.

Ovo istraživanje je, međutim, u suprotnosti sa onim koje je u martu sprovela britanska tink-tenk organizacija Parlament Strit, a koje otkriva da je 52 posto od 2.000 učesnika u njihovoj anketi izjavilo da bi verovatnije investiralo na berzi u tradicionalnu imovinu poput zlata, nego u kripto.

Trećina anketiranih u u istraživanju Parlament Strita je tada rekla da neće ulagati u virtuelne valute, jer smatraju da su zakasnili da se ukrcaju na „taj voz“.

Izvor: Tanjug

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.