Električna vozila mogu biti veći proizvođači ugljenika od benzinaca

VW cilja na mesto najvećeg proizvođača električnih automobila

Volkswagen želi da zadrži trenutni kurs u smeru elektrifikacije. Procenjuje se da će VW u narednih 18 meseci smanjiti jaz u odnosu na Teslu. Prema nekim stručnjacima izgradnja mnogo novih fabrika, koje gradi ovaj proizvođač, mogla bi da oslabi Teslu.

Oliver Blume, glavni izvršni direktor Porsche-a, a sada i novi izvršni direktor Volkswagen-a nakon što je Herbert Diess bio prisiljen da odstupi, najavio je da želi da zadrži trenutni kurs okretanja automobilskog giganta prema elektrifikaciji.

Izveštaj kompanije iz juna sugeriše da će Volkswagen dostići Teslu u prodaji električnih vozila (EV) u sledećih 18 meseci. S očekivanom prodajom električnih vozila u 2022. od oko 800.000 jedinica, zatim 1,3 miliona u 2023, VW će definitivno smanjiti jaz u odnosu na snagu Tesle, piše Blumberg.

Tesla, međutim, ove godine očekuje prodaju od 1,5 miliona EV-a, gotovo dvostruko više od VW-a, a ako zadrži sličnu stopu rasta u 2023, onda bi sledeće godine trebalo da lako proda više od dva miliona vozila. Američki proizvođač automobila gradi fabrike širom sveta i ne planira da uskoro stane, iako će prema Herbertu Diesu izgradnja toliko novih fabrika u stvari oslabiti Teslu.

Izvor: NNKS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti