Zahvaljujući koroni vrtoglavi rast tehnološkog startapa za onlajn konferencije

Tehnološki startap Hopin za onlajn konferencije danas vredi dve milijarde dolara, a njegovu vrednost su pre četiri meseca procenili na 350 miliona. Danas imaju oko 140 zaposlenih, a u martu ih je bilo osmoro. Prema podacima na njihovom sajtu, organizovali su više od 45.000 onlajn događaja.

Pandemija je bila kobna za organizatore konferencija, ali je tehnološki startap Hopin, koji je razvijao svoj proizvod baš u toj sferi, učinila jednorogom, jer se njegova vrednost procenjuje na oko dve milijarde dolara.

Hopin organizuje onlajn konferencije i pre četiri meseca su ga investitori procenili na oko 350 miliona dolara. Danas ta kompanija razgovara s vlasnicima rizičnog kapitala o novoj rundi ulaganja, od oko dve milijarde dolara, saznaje The Information iz svojih izvora, a prenosi portal Startit.

Ukoliko Hopin uspe u tom poduhvatu, značilo bi da je kompanija za godinu dana postojanja uspela da postigne ono za šta startapima uglavnom treba više od pet godina, a to je da pređu vrednost od milijardu dolara.

Veličina finansiranja i vodeći investitora za sada nisu poznati. Hopin je ranije prikupljao novac od kompanija Accel, IVP, Northzone, Seedcamp, Salesforce Ventures, korporativnog investicionog fonda Slacka i drugih.

Pod rukovodstvom suosnivača i izvršnog direktora Džonija Bufarhata, ova kompanija iz Londona je doživela eksplozivan rast usred pandemije. Danas ima oko 140 zaposlenih, a u martu ih je bilo osmoro. Prema podacima na njihovom sajtu, organizovali su više od 45.000 onlajn događaja.

Startapi koji beleže rast zbog pandemije, podižu nove runde ulaganja brzo i često. To uključuje brojne startape koji pomažu ljudima da budu virtuelno povezani. Startit Dnevnik je više puta pisao o rastu Zooma. Međutim, Bufarhat tu kompaniju ne smatra rivalom, jer kako kaže Zoom je fokusiran na sastanke, a ne na konferencije.

Hopin je namenjen kreiranju ličnog događaja, omogućavajući učesnicima događaja da pregledaju panele i posećuju različite sesije. Očekuje se da će industrija virtuelnih događaja porasti u narednih deset godina sa 78 milijardi na 774 milijarde dolara, prema procenama tržišne platforme Grand View Research.

Hopin naplaćuje 99 dolara mesečno i sedam odsto od prodaje ulaznica za redovne korisnike, a najmanje 18.000 američkih dolara godišnje za Hopin Pro, uslugu namenjenu korisnicima koji organizuju događaje veće od 1.000 ljudi. Kompanija je pokrenula događaje na mreži za kompanije, uključujući Slack, Dell, Wall Street Journal, Procter & Gamble i Ujedinjene nacije.

„Potražnja za proizvodima je nezamisliva“, rekao je Bufarhat početkom ove godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti