Zaštita životne sredine: Gde smo na putu od reči do del(ovanj)a

Zaštita životne sredine, očuvanje biodiverziteta, sprečavanje zagađenja zemljišta, vode i vazduha, a posebno sprečavanje klimatskih promena postale su top teme za mnoge političare i one koji su shvatili da je bavljenje ekologijom zgodan put do lake zarade. O tome šta se radi, da li i koliko kasnimo, šta je prioritet, slušaju li političari stručnjake, poslušajte u večerašnjoj emisiji.

U nizu svetskih dana planete, zaštite šuma, prirode, vode…. međunarodnih apela, planetarnih klimatskih sporazuma, gde država potpisuju i ratifikuju sporazume po raznim zelenim pitanjima, donose zakone, najavljuje akcije… malo toga se iz reči i papira pretoči u delo.

Svi se brinu o tamo nekim, globalnim problemima. I, u toj brizi često zaboravljaju na onu narodnu, da prvo treba „počistiti u svom dvorištu“.

O tome šta se radi, posebno u Srbiji, da li i koliko kasnimo, šta je prioritet — da bi životna sredina, zaista bila prioritet, slušaju li političari stručnjake u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa docentom dr Vladimirom Pavićevićem sa Katedre za inženjerstvo zaštite životne sredine na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti