Zašto Petrol zatvara pumpe i skraćuje radno vreme?

Slika zatvorene benzinske pumpe u Sloveniji nije tako retka tokom poslednjih meseci. Uzrok ne leži u nestašici goriva, već́ u nedostatku broja zaposlenih. U Petrolu priznaju da, kao i ostali u komercijalnom sektoru, imaju problema sa pronalaženjem kadrova. Koje uslove kompanija nudi novozaposlenima?

Poslednjih meseci mnogi su u Sloveniji mogli da primete zatvorenu benzinsku pumpu, ili onu koja radi po skraćenom radnom vremenu. Benzinska pumpa na Vrhnici je već́ nekoliko puta zatvarana, a tako je bilo i leti u Kranjskoj Gori, koja je tada bila puna turista.

Razlog za zatvaranja pojedinih objekata sličan je onom do koga dolazi i kod mnogih ugostitelja i turističkog sektora – nedostatak kadrova. Nezaposlenost je u poslednje vreme na rekordno niskom nivou, čak je bila rekordno niska u junu, kada je na evidenciji nezaposlenih bilo 53.860 lica.

Problemi sa kadrovima

Zatvaranje pojedinih benzinskih stanica Petrola i smanjenje broja radnih dana objekta, kao i premeštaj osoblja tokom leta, pre svega je izazvano porastom zaraženih korona virusom i bolovanjem zaposlenih. Zbog toga su, kako kažu u Kompaniji, bili prinuđeni da preusmeravaju zaposlene na prodajna mesta koja su ključna sa stanovišta odgovornosti prema kupcima i gde u blizini ne postoje slični maloprodajni objekti.

Inače, Petrol je već́ u godišnjem izveštaju za prošlu godinu naveo da su zbog nedostatka zaposlenih angažovani studenti za rad. U ovogodišnjem izveštaju kompanije za prvih šest meseci, navedeno je da je broj zaposlenih u celoj Petrol grupi smanjen za 22. Navedeno je i da postoje novi izazovi sa zapošljavanje kadrova zbog raznovrsnih dešavanja izazvanih uslovima na tržištu rada.

„Najveći fokus u regrutovanju novih kadrova je usmeren na osiguranje poslovanja strateških lokacija“, navedeno je u dokumentu.

Dugoročni oglasi za prodavce

Petrol u Sloveniji ima 593 benzinske pumpe, ali je poslednjeg dana juna bilo zaposleno ukupno 6.215 ljudi. Najviše kadrovskih problema odnosi se na zaposlene u prodaji. Tokom poslednjih meseci na raznim onlajn portalima raspisano je više oglasa za poziciju prodavaca na benzinskim pumpama, na raznim lokacijama širom Slovenije, sa veoma dugim rokom za prijavu – do kraja ove godine.

Iz Kompanije nije stigao precizan odgovor na pitanje da li imaju problema sa kadrovima ili ne dobijaju kadrove zainteresovane da rade na pumpama.

Optimizacija rada

Predstavnici Petrola su prošle nedelje objasnili da moraju da optimizuju rad na pojedinim radnim mestima sa trenutnim brojem zaposlenih, ali su ponovo insistirali na bolovanju, kao jednom od razloga za taj problem.

„Slično kao i kod drugih poslodavaca u trgovini, kompanija Petrol se u nekim delovima Slovenije suočava sa nedostatkom kadrova“, navedeno je u vezi sa kadrovskim problemima kompanije, bez otkrivanja podataka koliko je pumpi zatvoreno.

Na pitanje koje se odnosi na probleme sa pronalaženjem kadrova, iz Petrola je stigao odgovor da je Kompanija poslodavac od poverenja, koji je u sektoru trgovine rangiran među poslodavcima koji nude najbolje uslove za rad.

Osnovna plata 1.100 evra bruto

A koje uslove Petrol nudi novozaposlenima? Osnovna bruto zarada od 1. oktobra iznosi 1.109 evra, a zaposleni dobijaju i bonuse za radni staž, radni učinak i nepovoljnije radno vreme. Pojedini zaposleni kao najveći problem ističu nepovoljno radno vreme, jer neke veće benzinske pumpe, na većim gradskim prilazima ili autoputevima, rade 24 časova dnevno. Istovremeno, za razliku od prodavnica, rade i nedeljom. Petrol ne saopštava koliki je prosečan broj nedeljnih i prazničnih radnih dana koji svaki zaposleni radi.

„Organizacija rada na prodajnim mestima zavisi od radnog vremena, pratećih aktivnosti, lokacije i drugih faktora. U organizaciji se vodi računa o svim važećim zakonima koji definišu oblast rada“, navode iz Kompanije. Zaposleni dobijaju i 1.400 evra bruto poslovnog učinka, odnosno božićnice, i 1.600 evra regresa.

Prosečne zarade

Podsetimo, Petrol ima velikih problema sa pronalaženjem kadrova u restoranima i turizmu. Pre izvesnog vremena objavili smo slučaj da vlasnik lokala nije mogao da nađe konobara, iako je ponudio satnicu od 12 evra bruto. Prema Gvinovim podacima, najveće prosečne zarade među trgovcima su u Hoferu, gde je prosečna zarada, uzimajući u obzir sve zaposlene, 2.071 evro bruto, a 1.593 evra u Šparu, koji se, prvenstveno, bavi prodajom hrane.

U Petrol grupi prosečna plata u 2021. godini iznosila je 1.321 evro bruto. U drugom najvećem trgovcu naftom, OMV-u, prosečna plata iznosi 4.413 evra bruto, a u Molu 2.504 evra bruto. Naravno, mora se naglasiti da Petrol ima ubedljivo najveći broj zaposlenih i ujedno i najveći broj servisa, gde radi i najveći broj prodajnog osoblja. Cela grupa ima 6.125 zaposlenih. Prošle godine OMV je u proseku imao samo 72 zaposlena, dok je Mol imao 49. Obe kompanije su stavile većinu benzinskih pumpi pod upravljanje, što znači da plate prodajnog osoblja nisu uključene u navedene cifre.

Petrol ima 593 benzinske stanice, OMV 120, a Mol 48 (još pet je pod brendom INA).

Nezadovoljstvo u sindikatu

O nezadovoljstvu trgovinskom aktivnošću pre izvesnog vremena govorili su u Sindikatu radnika Slovenije (SDTS), koji je u junu pominjao i „otvorene zahteve za organizovanjem štrajka“.

U ugovoru o radu mora da bude naznačeno mesto rada, a uprava mora da obezbedi da u filijalama bude dovoljno osoblja kako bi se pokrila eventualna odsustva zbog bolovanja, odmora i slično, zahteva sindikat. Poslodavci, kako su naglasili, moraju striktno da poštuju kolektivne ugovore delatnosti.

Izvor: N1 Slovenija

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti