u biznisu važni diplomatija i balans

Zašto su i u biznisu važni diplomatija i balans između različitih očekivanja i interesa

Duboko sam uveren da nam je diplomatija neophodna u svim sferama života, bilo da se radi o poslovnom ili privatnom planu. Ako pravilno upotrebimo svoje veštine, diplomatija će nam uvek biti važan i vredan saveznik na putu ka ostvarenju ciljeva koje smo postavili. I tu takozvani „veliki biznis” nije nikakav izuzetak. Naprotiv. Živimo u vremenu globalizacije u kom kompanije liče na „male države”, sa neraskidivo prepletenim i povezanim interesima biznisa, države, nevladinog sektora, kao i šire zajednice.

Veliki književnik i diplomata, Ivo Andrić, napisao je u jednom svom delu: „Od svega što čovek u svom životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova”.

Često se vratim ovim rečima kada razmišljam o smislu i osnovnom zadatku diplomatije, u kojoj sam načinio prve karijerne korake. I zaista, šta može biti vredniji, časniji, ali i zahtevniji posao jednog diplomate nego izgradnja mostova između ljudi, građenje poverenja, pronalaženje rešenja koja će biti prihvatljiva svim zainteresovanim stranama.

Duboko sam uveren da nam je diplomatija neophodna u svim sferama života, bilo da se radi o poslovnom ili privatnom planu. Ako pravilno upotrebimo svoje veštine, diplomatija će nam uvek biti važan i vredan saveznik na putu ka ostvarenju ciljeva koje smo postavili. I tu takozvani „veliki biznis” nije nikakav izuzetak, naprotiv. Živimo u vremenu globalizacije u kom kompanije liče na „male države”, sa neraskidivo prepletenim i povezanim interesima biznisa, države, nevladinog sektora, kao i šire zajednice. Ali, ti interesi su ponekad suprotstavljeni i tada suptilna pregovaračka moć jednog diplomate i sve veštine komunikacije najviše dolaze do izražaja.

Zato smatram da mi je iskustvo, koje sam stekao kao diplomata, od neprocenjivog značaja za uspeh u svetu biznisa. Danas sam u tim vodama već više od 20 godina. Ali, i dalje, gotovo svakodnevno, dobijam nove potvrde koliko su pregovaračke veštine i moć kreiranja pozitivne atmosfere neophodni sastojci svakog poslovnog uspeha i svake dugotrajne karijere. Da budem još konkretniji, umeća koja sam naveo suštinski doprinose da sa uspehom obavljam svoju aktuelnu funkciju u NIS-u, kao zamenik generalnog direktora za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije.

Biću sasvim otvoren – reč je o segmentu kompanije koji ne mora sebi da „traži” posao, jer posao uvek nađe nas. Da pojasnim – NIS je sistem sa više od 11.000 zaposlenih i, pored Srbije, poslujemo još u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Rumuniji. Naši zaposleni dolaze iz više od 10 zemalja sveta i za nas različitost i tolerancija nisu samo floskule, već praksa koju svakodnevno živimo i unapređujemo.

Svoju raznolikost koristimo za razmenu najboljih ideja, primenu najuspešnijih praksi, kreiranje radnog okruženja u kome će svi imati jednake šanse za uspeh i dalji profesionalni razvoj. Kako biste uspeli da na pravi način angažujete i motivišete tako veliki i raznoliki kolektiv, potrebna vam je dobra atmosfera, kao i razumevanje potreba svakog pojedinca. I opet, nećete u tome biti uspešni ukoliko ne nađete pravi način komunikacije sa zaposlenima i pojasnite im osnovne ciljeve i pravce razvoja kompanije, kao i to kakva je njihova uloga i značaj na tom putu. A to je samo početak posla.

Biznis diplomatija

Danas su kompanije, možda više nego ikada ranije, neodvojivi deo zajednice u kojoj posluju. Dešavanja u našem okruženju veoma utiču na poslovanje i svako ko misli supotno na dobrom je putu da pokvari odnose sa zajednicom. A cilj nas, koji radimo u takozvanoj biznis diplomatiji, upravo je suprotan – mi moramo stalno težiti tome da harmonizujemo odnose između biznisa i svih zainteresovanih strana. Opšti interes uvek mora biti naš zajednički cilj, a dugogodišnje iskustvo mi govori da bez razvoja društva nema ni uspeha kompanija koje u tom okruženju posluju, baš kao što je i napredak zajednice teško ostvariv bez podrške društveno odgovornih kompanija.

Svedoci smo ubrzanih tehnoloških promena usled kojih se menja i duštvo u kom živimo. Zajednica je suočena sa brojnim izazovima, a pandemija COVID-19 pokazala nam je koliko takvi izazovi mogu biti veliki i neočekivani. Na nama iz biznisa je da imamo stalno otvoren dijalog sa zajednicom i pružimo joj podršku da na pravi način prevaziđe izazove i nastavi sa razvojem.

NIS- dobar primer

I opet, mislim da je NIS dobar primer kojim mogu da ilustrujem svoje tvrdnje. Od 2009. godine i dolaska Gaspromnjefta kao strateškog partnera, NIS napreduje i raste sa zajednicom u kojoj posluje, deleći sa njom i lepe i teške trenutke. Sa ponosom mogu da kažem da je NIS kroz različite društveno odgovorne projekte od 2009. godine u dobro zajednice investirao više od 4 milijarde dinara. Naša biznis ulaganja, naravno, višestruko su veća i bilo je potrebno mnogo umeća komunicirati na pravi način sa svim zainteresovanim stranama našu strategiju razvoja, ciljeve, ali i izazove sa kojima se susrećemo kao poslovni sistem.

Jer, biznis nije samo tehnokratija i tehnologija. Moderno poslovanje od nas zahteva da istovremeno kreiramo atmosferu u kojoj je ostvarenje ciljeva biznisa moguće, kao i da svoje razvojne planove harmonizujemo sa potrebama zajednice. A tu su ponovo diplomatija i naše veštine, takozvane „soft skills”, od velikog značaja.

Često se susrećem sa pitanjem šta je važnije za posao koji obavljam ili još šire, šta je presudno za dugotrajnu karijeru – da li je reč o formalnom obrazovanju koje moderno nazivaju „hard skills” ili o mekim veštinama, o kojima sam već govorio.

Svakako da je obrazovanje veoma bitno, posebno na početku karijere, jer nam sistemski pruža znanje o oblasti kojom ćemo se baviti. Na primer, gotovo 80 odsto posla u diplomatiji odnosi se na rad sa papirima, zapravo na obradu informacija. Iako to mnogi smatraju dosadnim, reč je o praksi koja nam pomaže da jasno i lako izložimo svoje misli.

U svetu biznisa, gde vreme znači i novac, ova veština je od izuzetnog značaja za iznošenje ciljeva i uspešno lobiranje. Sa druge strane, veštine koje stičemo tokom karijere presudne su za to koliko ćemo dugo opstati u svetu biznisa. O tome govore i primeri ljudi koji su sa lakoćom menjali industrije u kojima su se angažovali i bili jednako uspešni u njima, iako je reč o međusobno nepovezanim sektorima. Jedan od najpoznatijih takvih primera je i Ričard Brenson, koji je počeo od muzičke industrije, nastavio sa osnivanjem aviokompanije, da bi se sada posvetio letovima u svemir.

Treba znati postaviti cilj

Dakle, smatram da uspeh ne možemo ostvariti bez razvijanja kompetencija tokom karijere, a jedna od najvažnijih veština, po mom dubokom uverenju, jeste umeće postavljanja ciljeva. Ukoliko ne znamo zbog čega nešto radimo i gde želimo da stignemo, uložićemo mnogo napora, bez garancija da ćemo se pomeriti sa mesta sa kog smo krenuli.

Zato je najbolje da svaki poduhvat započnemo pitanjem – šta zapravo želimo da ostvarimo.

Kada je reč o biznis diplomatiji, cilj je da se dođe do rešenja koje će prihvatiti svi – bez osećaja da je neko iz procesa izašao kao gubitnik. Svrha diplomatije nije i ne može biti da se demonstrira moć. To je, zapravo, pogrešan pravac i vrlo lako može postati „personal issue”, iz čega onda nema lakog povratka.

Sasvim suprotno od toga, naš zadatak i cilj su rešenja i izlazak iz svake dileme. Dobar diplomata uvek ima i „plan B”, odnosno umeće da postigne rešenje koje nije prvobitno planirao, ali koje je za njega dovoljno prihvatljivo da se posao može smatrati dobro obavljenim.

I za kraj, biću sasvim otvoren. Za mene su moderno poslovanje i korporativni uspesi nezamislivi bez veštih biznis diplomata. Naš zadatak je da uspešno harmonizujemo odnose, najpre unutar kompanija u kojima radimo, a da onda stvorimo i uslove za harmonizaciju sa najširom zajednicom. Kao što nam je važna atmosfera u porodici u kojoj živimo, tako nam je važno i okruženje u kom radimo.

Svakako da ćemo biti mnogo motivisaniji i uspešniji ukoliko osetimo da smo poštovani i da naši ciljevi nisu potisnuti zarad ostvarenja planova drugih. Duboko verujem da su nam istina i poverenje veliki saveznici na tom putu.

Živimo u svetu u kom se ništa ne može sakriti i zabluda je da ćemo neistinama ostvariti dugoročne ciljeve. Istina, sa druge strane, vodi poverenju koje je najbolji put ka dugotrajnom partnerstvu. A kreiranje partnerstava i moć izgradnje mostova ka drugim ljudima jedna je od najvažnijih veština koje možemo steći na svom karijernom putu.

Napomena: Autor je zamenik generalnog direktora NIS-a

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti