Zbog američkih sankcija Huawei prodao Honor

Kineski proizvođač smartphonea Huawei prodao je svoj brend Honor, fokusiran na mlađu populaciju.

Huawei je otkrio da je prodao svoj brend Honor, koji prelazi u vlasništvo nove kompanije pod nazivom Shenzhen Zhixin New Information Technology, koja je osnovana u tu svrhu, piše Klix.ba.

Kompanija je konzorcijum više od 30 agenata i distributera Honor brenda, a prema kineskim medijima, među njima je i Shenzhen Smart City Technology Development Group pod kontrolom države.

Huawei i Honor su pod "ogromnim pritiskom" jer im "konstantno nedostaju tehnički elementi". Sankcije američke vlade su zabranile trgovinu s Huaweijem tvrdeći da kineska kompanija predstavlja pretnju po nacionalnu sigurnost.

Huawei je saopštio da neće zadržati nikakav deo akcija niti će biti uključen u upravljanje novom kompanijom Honor.

Cena nije objavljena.

Da Huawei pregovara sa kompanijom Digital China Group, kao i drugim kompanijama, o prodaji dela biznisa mobilnih telefona ćerke kompanije Honor, pisao je Rojters krajem oktobra. Tada je navođeno da bi ukupna suma transfera mogla da dostigne cifru od čak 3,7 milijardi dolara.

Zbog spora sa SAD, Huawei se okreće drugačijem načinu poslovanja i fokusira ka telefonima iz višeg ranga, pre nego Honor brendu koji proizvodi pristupačnije telefone i koji je namenjen mlađoj populaciji. Ovo bi omogućilo kompaniji Honor da efektivno zaobiđe američke sankcije i da se u punoj meri vrati u trku kada je svet mobilnih telefona u pitanju, pisao je PC Press.

Tada je navođeno da će u dogovorom osim Honor Brenda biti obuhvaćeno i odeljenje za istraživanje i razvoj, kao i način poslovanja u lancu snabdevanja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti