Ziđin Majing Grup planira povećanje proizvodnje bakra i zlata u Srbiji

Nastojaćemo da pronađemo rešenja kako bi se ostvarilo povećanje rudarske proizvodnje koja ima ogromne koristi za čitav region istočne Srbije i celu našu zemlјu, u skladu sa svim normama i standardima, rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović posle razgovora sa predstavnicima Ziđin Majning Grupe.

Podržavamo realizaciju projekata u oblasti rudarstva uz puno poštovanje propisa i zakona Republike Srbije, ali i poštovanje standarda u oblasti zaštite životne sredine, rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović posle razgovora sa predstavnicima Ziđin Majning Grupe o rudarskim aktivnostima tih kompanija u Srbiji i investicijama u rudarski sektor.

„Vlada Republike Srbije i Ministarstvo rudarstva i energetike posvećuju veliku pažnju poslovanju kompanija Ziđin Majing Grupe i želimo da nastavimo uspešnu saradnju koja je bazirana na iskrenom prijatelјstvu naših naroda. Do sada smo imali otvoren dijalog i nastojaćemo da pronađemo rešenja kako bi se ostvarilo povećanje rudarske proizvodnje koja ima ogromne koristi za čitav region istočne Srbije i celu našu zemlјu, u skladu sa svim normama i standardima”, rekla je ministarka.

Đedović je dodala da je strateško partnerstvo sa Ziđin Majning Grupom promenilo privredni ambijent istočne Srbije, imajući u vidu da zapošlјavaju blizu 7.000 radnika i da su prosečne plate zaposlenih u kompaniji znatno iznad republičkog proseka.

U planu povećanje proizvodnje bakra i zlata

Ziđin Majning Grupa je u našu zemlјu investirala više od 2,5 milijarde dolara i zahvalјujući aktivnostima ove kompanije, Srbija će u godinama pred nama biti među najvećim evropskim proizvođačima bakra i jedan od najvećih proizvođača zlata”, rekla je ministarka.

Navodeći da je modernizacija topionice bakra osim očekivanog povećanja proizvodnje bakra za blizu dva i po puta, zatim povećanja proizvodnje zlata i srebra ministarka je naglasila da je to omogućilo i značajno smanjenje zagađenja vazduha i smanjenje emisije sumpor-dioksida u Boru.

Potpredsednik koneske kompanije, Vang Čun rekao je da je Ziđin Majning Grupa, u kojoj se nalaze kompanije Ziđin Koper i Ziđin Majning, zadovolјna poslovanjem u Srbiji. „Ideja nam je da dodatno povećamo proizvodnju bakra i zlata, ali i da nastavimo sa značajnim ulaganjima u zaštitu životne sredine. Odlučili smo da u Beogradu otvorimo kancelariju koja će koordinirati međunarodne aktivnosti Ziđin Grupe, što pokazuje našu posvećenost i nameru da nastavimo sa uspešnim poslovanjem u Srbiji, koja je veoma važna za našu kompaniju”, rekao je Vang Čun.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti