Zorana Mihajlović najavila izmene ključnih energetskih zakona

EPS je jedno od najvažnijih preduzeća, ali mora i može bolje, rekla je, najavljujući izmene ključnih energetskih zakona, prof. dr Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike na sastanku sa menadžmentom EPS-a i EPS Distribucije.

Ministarstvo rudarstva i energetike će pokrenuti izmenu nekoliko važnih zakona, pre svega Zakona o energetici, Zakona o efikasnom korišćenju energije i Zakona o rudarstvu, kao i izradu novog zakona o obnovljivim izvorima energije, obavestila je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića i direktora ODS EPS Distribucija Bojana Atlagića, tokom razgovora o saradnji Ministarstva sa ovim javnim preduzećima.

„Želim da vam poručim da je ovo ministarstvo otvoreno i tu za vas i sa vama. Planiramo da sve što se radi učinimo najboljim mogućim, tu smo da budemo podrška, ne opstrukcija, i očekujem isto i sa vaše strane. Jedno ste od najvažnijih preduzeća u zemlji, ali može i mora da se radi bolje", rekla je Mihajlovićeva.

Milorad Grčić upoznao je ministarku sa poslovanjem EPS-a, kao i s projektima koji se trenutno realizuju, pre svega izgradnjom postrojenja TE Kostolac, modernizacijom sistema TENT A i projektom adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE Đerdap 2.

Bojan Atlagić govorio je o stanju i održavanju mreža i o mrežarinama, postojećim ulaganjima i planovima za naredni period. Bilo je reči i o kvalitetu električne energije i načinima da se isporuka poboljša, te da se izgradnjom i održavanjem mreže, novim trafo-stanicama i dalekovodima unapređuje kvalitet električne energije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti