EMS školuje buduće kadrove

Elektromreža Srbije dodelila je 10 stipendije za učenike pet srednjih tehničkih škola, smera elektrotehničar energetike, iz više gradova u Srbiji. „Sigurna sam da su među njima i naše buduće kolege sa kojima ćemo zajedno stvarati svetlu budućnost elektroenergetskog sektora”, izjavila je tim povodom Jelena Matejić, generalna direktorka EMS-a.

Jelena Matejić, generalna direktorka Akcionarskog društva Elektromreža Srbije potpisala je danas ugovore o stipendiranju 10 učenika iz pet srednjih tehničkih škola, smera elektrotehničar energetike, iz više gradova u Srbiji. Reč je o školama Nikola Tesla, Stari grad i Rade Končar iz Beograda, elektrotehničkoj školi Mihajlo Pupin iz Novog Sada i školi Nikola Tesla iz Niša.

Glavni cilj stipendiranja je unapređenje srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji kroz direktnu pomoć učenicima koji su odabrali da im buduće zanimanje bude u oblasti energetike.

Učenici će tokom deset meseci dobijati stipendiju u iznosu od po 10.000 dinara. Što je još važnije, biće u prilici da se upoznaju sa radom i funkcionisanjem srpskog operatora prenosnog sistema. Oni će, uz pomoć mentora, dobiti priliku da steknu važna praktična znanja i veštine, a postoji i mogućnost da, po završetku školovanja, u Elektromreži Srbije pronađu i zaposlenje.

„Ovo je osmi put kako Elektromreža Srbije dodeljuje stipendije talentovanim učenicima tehničkih škola. Praktično, ovo je već naša tradicija. Ovo činimo kao društveno odgovorna kompanija koja se trudi da pomogne mladim ljudima da karijeru ostvare u svojoj zemlji. Ali, i kao kompanija koja je svesna da ulaganjem u mlade ulaže i u svoju budućnost. Učenicima poručujem da priliku iskoriste, da budu aktivni i da se trude da nauče što više, jer imaju od koga. Sigurna sam da su da među njima i naše buduće kolege sa kojima ćemo zajedno stvarati svetlu budućnost elektroenergetskog sektora“, izjavila je tom prilikom Jelena Matejić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti