Prof. dr Jovan Despotović novi predsednik NO EPS-a

Prof. dr Jovan Despotović, stručnjak je u oblastima hidrologije imenovan je za predsednika Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije, Srđan Alimpijević, kao predstavnik zaposlenih i prof. dr Petar Stanojević su novi članovi, a Vlada Srbije je novi mandat za članstvo u NO dala Aleksandru Trifunoviću i prof. dr Aleksandru Gajiću.

Vlada Srbije izabrala je novi Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije i za predsednika imenovala nezavisnog kandidata prof. dr Jovana Despotovića.

Za nove članove Nadzornog odbora JP EPS postavljeni su Srđan Alimpijević, kao predstavnik zaposlenih i prof. dr Petar Stanojević.

Novi mandat za članstvo u NO JP EPS dobili su Aleksandar Trifunović i prof. dr Aleksandar Gajić, koji su i prethodno obavljali tu dužnost.

Prof. dr Jovan Despotović, predsednik NO JP EPS, diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Građevinskom fakultetu u Beogradu, gde je bio zaposlen od 1979. do odlaska u penziju 2017. godine sa mesta redovnog profesora. Stručnjak je u oblastima hidrologije, hidrotehnike, infrastrukturnih hidrotehničkih sistem, rizika u građevinarstvu.

Prof. dr Jovan Despotović / Foto: Press centar UNS-a

Autor je više od 230 naučnih radova, šef je odbora Uneskovog Međunarodnog centra za istraživanje i obuku u urbanom odvodnjavanju (IRTCUD UNESCO) i na EU projektima HORIZONT 2020 na Građevinskom fakultetu u Beogradu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.