završetak Severnog toka 2

SAD koriste mafijaške metode protiv Severnog toka 2

Pristup SAD izgradnji Severnog toka 2 podseća na mafijaške metode. Nemce ne zanimaju sankcije protiv Rusije. Evropski kontinent nema budućnost bez saradnje Rusije i Nemačke, poručuju nemački poliitčari.

Američki pristup izgradnji gasovoda Severni tok 2 podseća na metode mafije, izjavio je šef Odbora za ekonomiju i energetiku nemačkog Bundestaga Klaus Ernst u intervjuu za list Junge Velt, prenosi Sputnjik.

Nedeljnik Cajt je ranije objavio da je nemačka vlada ponudila SAD sporazum težak milijardu dolara u zamenu za to da Vašington odustane od sankcija protiv projekta Severni tok 2, izrazivši spremnost da u Nemačkoj finansira izgradnju dva terminala za prijem američkog tečnog prirodnog gasa.

Prema navodima nedeljnika, o tome se govori u pismu vicekancelara, nemačkog ministra finansija Olafa Šolca upućenom američkom ministru finansija Stivenu Mnučinu još 7. avgusta.

„Ukoliko je tačno, to je servilnost najgore vrste. Nije moguće da bismo se u slučaju ucene otkupili tako što bismo Amerikancima davali terminale za gas iz škriljaca, koji nama nije potreban“, rekao je Ernst.

Kako je rekao „metod, koji u tom slučaju koriste SAD, podseća na mafiju“.

„Američka vlada kaže: Želimo da vas zaštitimo, ali, ukoliko nam to ne dozvolite, razbićemo vas u paramparčad, dodao je Ernst komentarišući da Ameriku zanima isključivo realizacija sopstvenih ekonomskih interesa i da je to strašno.

Govoreći o sankcijama protiv Rusije član komiteta Bundestaga za ljudska prava Valdemar Gerdt izjavio je da građani Nemačke nisu zainteresovani za njih, jer, kako je rekao, Evropa nema budućnost bez saradnje Moskve i Berlina.

„Nemački narod nije zainteresovan za sankcije, on nikada nije bio niti će biti neprijatelj ruskog naroda. Ono što sada vidimo u političkoj areni – stvaranje napetosti, nije opšte mišljenje nemačkog naroda. Zato smo danas ovde, kako bismo našim parlamentarcima i kolegama, takođe, rekli da postoje parlamentarci u Nemačkoj koji su zainteresovani za našu međusobnu saradnju i razvoj“, rekao je Gerdt ističući da „evropski kontinent nema budućnost bez saradnje Rusije i Nemačke. Stoga smatram da smo danas obradili veoma važna pitanja i to je početak nove faze u odnosima na polju saradnje i prijateljstva. Ishod tog procesa bi trebalo da se završi stvaranjem slobodnog ekonomskog prostora – od Lisabona do Vladivostoka. Tada će naša deca imati srećan i siguran život“, rekao je.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.