Volvo u Kini pravi automobile trošeći zelenu struju

Proizvodnu fabriku kompanije Volvo Cars u Dakingu u Kini sada napaja 100% klimatski neutralna električna energija, s tim je 83% obezbeđeno iz biomase. Dodavanjem pogona Daking, globalnu proizvodnu mrežu kompanije sada napaja blizu 90% klimatski neutralne električne energije, što je ključni korak ka njenom cilju da svoje proizvodne operacije učini klimatski neutralnim do 2025. godine.

Postrojenja fabrike kompanije Volvo Cars u Dakingu u provinciji Heilongjiang u Kini napajaće se električnom energijom proizvedenom iz biomase (83%) i energije vetra (17%), za koju se procenjuje da će smanjiti godišnju emisiju CO2 u postrojenju za oko 34.000 tona. Elektrane na biomasu koje snabdevaju postrojenje koriste poljoprivredne i šumarske ostatke iz lokalnog i održivog izvora.

„Za nas u kompaniji Volvo Cars održivost je važna koliko i sigurnost. Da bismo postigli naše ambiciozne klimatske ciljeve, suzbijanje emisija iz naše proizvodne mreže je presudno i veoma sam zadovoljan što se Daking sada napaja 100% klimatski neutralnom električnom energijom“, rekao je Javier Varela, viši potpredsednik za industrijske operacije i kvalitet u Volvo Cars.

Da bi kompanija postigla svoj cilj do 2025. godine, mora da pronađe lokalne partnere u vladi i preduzećima, koji podržavaju razvoj održivih alternativa.

„Ciljeve za klimatske akcije možemo postići samo radeći zajedno sa našim dobavljačima. Ohrabreni smo podrškom koju smo do sada dobili u Kini, čiji je cilj da budemo reper održivosti za njenu prerađivačku industriju“, ističe Varela.

Cilj kompanije Volvo Cars je da budu klimatski-neutralni prilikom proizvodnog procesa, koji je deo šireg klimatskog plana. Središnji deo ovog ambicioznog plana je da do 2030. godine bude potpuno električna marka automobila, sa samo čistim električnim automobilima u svojoj ponudi.

Izvor: Bioenergy-news

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.