Gaspromnjeft i Rosatom unapređuju ruski IT sektor

Kompanije Gazpromnjeft i Rosatom dogovorile su saradnji u sferi razvoja informacionih tehnologija. U okviru podrške ruskom IT-u nameravaju da naprave jedinstveni katalog IT-rešenja ruskih dobavljača.

Gazpromnjeft i državna korporacija Rosatom dogovorili su se o saradnji u sferi razvoja informacionih tehnologija. Nameravaju da kreiraju jedinstveni katalog IT rešenja za ruske dobavljače i formiraju partnerski ekosistem domaćih programera softvera kako bi u narednim godinama dodatno povećali udeo korišćenja softvera nezavisnih od uvozu, izveštava Gazpromnjeft.

Storone će takođe sarađivati u oblastima u razvoju ostalih standarda i funkcionalnih zahteva za programe proizvoda.

Strane će, takođe, sarađivati u razvoju zajedničkih standarda i funkcionalnih zahteva za softverske proizvode.

"Nacionalni cilj koji je federalna vlada postavila za digitalnu transformaciju i povećanje ulaganja u ruska IT rešenja do 2030. godine dao je zamah rastu domaćeg tržišta softvera i hardvera. Za nas, kao velikog potrošača, integrisani pristup razvoj domaćih tehnologija je važan. Ciljeve ćemo postići od najvećih potrošača IT rešenja i vodećih partnera – programera“, rekao je Anton Dumin, direktor Direkcije za IT, automatizaciju i telekomunikacije Gaspromnjefta.

Izvor: TASS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.