Naftaški podstrek IT zajednici

NIS i ICT Hub pokrenuli platformu za inovacije TechEngine sa ciljem okupljanja i podrške domaćoj IT zajednici. Na onlajn događaju povodom pokretanja novog projekta postavljena su dva konkretna zadatka iz oblasti naftne industrije: kako je moguće automatizovati interpretacije geohemijskih podataka i kako unaprediti i automatizovati očitavanje analognih instrumenata u rafineriji nafte.

Kompanija NIS, u saradnji sa ICT Hub-om, pokrenula je platformu za inovacije i saradnju TechEngine, sa ciljem okupljanja i podrške domaćoj IT zajednici. Tako NIS pruža mogućnosti za razvoj i napredak, razmenu znanja, rešavanje izazova, generisanje ideja i upotrebu savremenih tehnologija.

Kroz aktivno učestvovanje u procesu digitalne transformacije, eksperti kompanije NIS uočili su različite potrebe korisnika, ali i čitave zajednice. Upoznali su mnoge stručnjake i timove koji inoviraju u različitim oblastima i primetili da koriste iste tehnologije koje koriste i stručnjaci NIS-a u svakodnevnom radu, kao što su Data Science, IoT i druge.

To ih je inspirisalo da stvore jedinstvenu platformu za razmenu znanja i interesovanja, koja, takođe, pruža priliku za saradnju i implementaciju novih rešenja. Imajući u vidu da je za kreiranje zdravog ekosistema inovacija potreban udružen rad različitih aktera, TechEngine je osmišljen kao platforma na kojoj se susreću mladi talenti i eksperti sa višedecenijskim iskustvom, znanjem i naprednim tehnologijama kompanije NIS.

Naftaški izazov IT stručnjacima

TechEngine je namenjen svima koji se bave ili žele da se bave savremenim tehnologijama, onima kojima su potrebni znanje i resursi koje NIS može da im pruži, kao i onima koji imaju ideju kako bi mogli da doprinesu IT zajednici uz podršku NIS-a.

Na onlajn događaju povodom pokretanja novog projekta TechEngine: Virtuelno lansiranje i predstavljanje izazova, Nikolaj Zalevski, direktor Departmana za digitalne tehnologije i inovacije u NIS-u rekao je da putem ove platforme NIS otvara vrata za saradnju domaćim startapima, tehnološkim kompanijama i timovima stručnjaka.

Na ovom događaju su postavljena i dva konkretna zadatka iz oblasti naftne industrije: kako je moguće automatizovati interpretacije geohemijskih podataka i kako unaprediti i automatizovati očitavanje analognih instrumenata u rafineriji nafte.

Svi zainteresovani timovi mogu da saznaju više informacija i prijave se za oba izazova putem TechEngine platforme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti