U Hrvatsku stiže LNG Croatia

U Rijeku sutra ujutru stiže LNG Croatia – brod gasni terminal, koji će u Hrvatskoj, na ostrvu Krku posle Nove godine otpočeti sa komercijalnim radom – gasifikacijom utečnjenog prirodnog gasa.

Sutra, najverovatnije u jutarnjim satima, u Rijeku će doploviti LNG Croatia, dugoočekivani brod gasni terminal, odnosno, ploveća jedinicu za skladištenje i gasifikaciju utečnjenog prirodnog gasa (FSRU), piše Novi list.

Brod će po dolasku biti na sidrištu, a nakon što se odrade sve potrebne formalnosti otploviće u brodogradilište Viktor Lenac na potrebna testiranja. LNG Croatia potom će se, negdje na Jadranu, susresti s drugim tankerom te “ship to ship” ukrcati utečnjeni gas za probni rad. Tokom novembra brod dolazi u Omišalj gde će početkom decembra biti smešten i pušten u probni rad na LNG terminal. A, od 1. radnog dana 2021. godine, kako je ranije najavljeno, biće operativan, u komercijalnoj upotrebi, izjavio je Hrvoje Krhen, direktor LNG Hrvatska.

Na brodu LNG Croatia biće zaposlena isključivo hrvatska posada, ukupno oko 60 ljudi, što oficira, što u nižim brodskim zvanjima, u dve ekipe, koje će se na brodu smenjivati u pravilnim vremenskim intervalima, kakva je i inače praksa na FSRU brodovima u svetu.

LNG Croatia je do konverzije u FSRU brod plovio pod nazivom Golar Viking, u floti kompanije Golar LNG, kao tanker za prevoz utečnjen prirodnog gasa. Izgrađen je 2005. godine, s kapacitetom od 140.205 kubnih metara utečnjenog prirodnog gasa.

LNG Hrvatska brod je kupila putem postupka javne nabave, za 159,6 miliona evra, u što je bila uključena i konverzija broda iz LNG tankera u FSRU, ugradnjom postrojenja za gasifikaciju utečnjenog prirodnog gasa i ostale potrebne opreme.

Golar je konverziju ugovorio sa brodograđevinskom kompanijom Čajna Stejt Šipbildinga (China State Shipbuilding Corporation / CSSC) u Huaron-Dadong brodogradilištu u blizini Šangaja, gde su nedavno završeni svi radovi na brodu, koji je ofarban kombinacijom e i bele boje.

Prema Studiji uticaja na okolinu LNG terminala na Krku, ova bi kombinacija boja trebala smanjiti vizualni uticaj broda na okolinu, oko čega su se lomila koplja u postupku izrade i prihvaćanja Studije.

Kapacitet gasifikacije utečnjenog prirodnog gasaa na LNG Croatia je 2,6 milijarde kubnih metara godišnje. Uz to, prema pisanju hrvatskih medija, na LNG terminal, uz odabrani FSRU brod, moćiće da pristanu svi brodovi za prevoz utečnjenog prirodnog gasa, kapaciteta od 3.500 do 265.000 kubnih metara gasa.

Vrednost investicije u plutajući LNG terminal na Krku je 233,6 miliona evra. Evropska komisija je za njegovu izgradnju dodelila bespovratnih 101,4 miliona evra, jer je projekat LNG terminala uvršćen na listu projekata od zajedničkog interesa Evropske komisije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.