Od 2026. u EU će moći da se prodaju samo auta sa nultom emisijom CO2

Samo će automobili sa nultom emisijom CO2 dobiti etiketu zeleni i moći da se prodaju u EU od januara 2026. godine, navedeno je dokumentu koji će se naći pred Evropskom komisijom narednih nedelja. Automobili su, inače, odgovorni za oko 12% ukupnih emisija CO2 u EU. Transport je odgovoran za skoro 30% ukupnih emisija CO2 u EU, od čega je 72% iz drumskog prevoza.

Od januara 2026. godine, svi automobili koji se prodaju u Evropskoj uniji moraće da emituju nula grama CO2 po kilometru, kako bi se smatrali „održivim“ u skladu sa taksonomijom zelenih finansija EU, predviđeno je u nacrtu dokumenta koji je procurio a u koji je EURACTIV imao uvid.

Automobili će, takođe, morati da emituju manje od 50g CO2/km da bi dostigli prag „ne nanose značajnu štetu“ do kraja 2025. godine i smatrali se zelenim, navodi se u nacrtu teksta EU, koji bi trebala da podnese Evropska komisija narednih nedelja.

Prema podacima zavoda za statistiku Unije Eurostat, automobili su odgovorni za oko 12% ukupnih emisija CO2 u EU. Transport je odgovoran za skoro 30% ukupnih emisija CO2 u EU, od čega je 72% iz drumskog prevoza.

Utvrđujući koji se prag emisija smatra zelenim, EU se nada da će se finansije iz privatnog sektora usmeriti ka električnim vozilima i ubrzati tranziciju ka čistoj mobilnosti. Potez takođe ima za cilj sprečavanje zelenog pranja, pružajući investitorima jasne smernice o tome šta je zeleno, a šta nije.

„Upravljaće novcem, ne na propisani način, ali klasifikovaće održive automobile nedvosmisleno i univerzalno“, rekao je Luca Bonaccorsi, iz zelene nevladine organizacije Transport i životna sredina. „Ako imate zeleni fond i želite da investirate u automobile, morate da investirate u automobile sa nultim emisijama“.

„U ovom trenutku, ukoliko investitor želi da investira u električna vozila, postoji samo jedna akcija koja može da se kupi – Tesla“, rekao je Bonaccorsi, ističući da će ovo dati jasnije smernice privatnim investitorima o tome koje još kompanije imaju zelene projekte.

„Uticaj taksonomije biće širok“, nastavio je, rekavši da je 100% siguran da će jasna pravila o zelenim finansijama imati opipljiv uticaj i usmeriti privatno finansiranje ka automobilima sa nultom emisijom.

Prodaja električnih vozila raste sporo. Tokom 2018. godine prodaja priključnih hibridnih električnih vozila i vozila na baterijski pogon nastavila je da raste, ali je njihov udeo u ukupnoj prodaji porastao za samo pola procenta, u odnosu na početni 1,5% u 2017. godini.

Među nemačkim proizvođačima, Volkswagen, a u manjoj meri BMW i Daimler, obavezali su se da će tokom narednih godina predstaviti nove modele električnih automobila.

„Brzi porast električne mobilnosti za nas je jasan prioritet do 2030. godine, posebno za putnička i laka komercijalna vozila“, rekla je Hildegard Muller, predsednica nemačkog udruženja automobilske industrije VDA, koja je istakla da će industrija uložiti više od 50 milijardi evra u elektromobilnost tokom narednih nekoliko godina.

Međutim, iz VDA su izjavili da će motori sa unutrašnjim sagorevanjem i dalje igrati ključnu ulogu na putu ka postizanju klimatski neutralne mobilnosti do 2050. godine, poručio je Muller u saopštenju za štampu.

Ovaj stav više nije usklađen sa stanovištem Komisije o zelenim automobilima.

Među evropskim proizvođačima automobila postoji i bojazan da će ekonomski uticaj COVID-19 proizvođačima učiniti još težim da se pridržavaju novih EU standarda.

„Predlozi Evropske komisije o pragovima tehničke održivosti mogli bi potencijalno da imaju ozbiljan uticaj na mogućnosti finansiranja auto-industrije u budućnosti“, prokomentarisali su iz Evropska asocijacija proizvođača automobila (ACEA).

U stvari, u ACEA veruju da bi taksonomija zelenih finansija EU „mogla otežati proizvođačima da dobiju sredstva potrebna za prelazak na zeleniju mobilnost u budućnosti“, rekao je portparol udruženja.

Prema ACEA-i, ovo bi moglo ograničiti razvoj tehnologija, koje smatraju ključnim za dekarbonizaciju auto-sektora u kratkom i srednjem roku.

Komisija je svojim predlogom nulte emisije uspostavila „previše pojednostavljenu metodologiju“, rekli su u ACEA, ukazujući na industrijske projekcije koje pokazuju da se ne očekuje da vozila sa malim emisijama čine većinu prodaje, barem do 2030. godine.

Proizvođači automobila su u prošlosti kritikovali Komisiju zbog korišćenja merenja emisije CO2 iz izduvnih gasova, rekavši da su električna vozila toliko zelena koliko i električna energija na koju rade.

„Ispunjavanje uslova za automobile i kombi vozila sa „niskom emisijom” do 2025. godine ili poravnanje taksonomije samo autobusa sa nultom emisijom izduvnih gasova, istaknuti su primeri kako kriterijumi imaju za cilj nagrađivanje određenih tehnologija u odnosu na druge“, rekao je portparol ACEA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti