završetak Severnog toka 2

Počinje testiranje Severnog toka 2

Sledeće nedelje deonica Severnog toka 2 počinje rad u testnom režimu u Lenjingradskoj oblasti radi pripreme za pokretanje isporuka gasa nemačkoj strani, rekao je guverner Lenjingradske oblasti Aleksandar Drozdenko novinarima na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Postrojenja gasovoda Severni tok 2 u Lenjingradskoj oblasti počeće rad u testnom režimu sledeće nedelje, kako bi se pripremila za puštanje gasa Nemačkoj, izjavio je juče guverner Lenjingradske oblasti Aleksandar Drozdenko novinarima.

„U Lenjingradskoj oblasti, u okrugu Kingisep, obavljena je inspekcijska provera postrojenja, koji će početi da rade u testnom režimu od sledeće nedelje, radi pripreme za pokretanje isporuka gasa nemačkoj strani“, rekao je Drozdenko nakon učešća na jednom panelu u okviru programa Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Drozdenko je naveo, takođe, da se u utorak sastao sa Gerhardom Šrederom i Matijasom Varnigom, koji predstavljaju nemačku stranu u projektu Severni tok 2, prenosi agencija Tas s.

„Upravo smo razgovarali o tome da je projekat ušao na domaći teren”, dodao je i podsetio da je Meklenburg-Zapadna Pomeranija oblast u koju će stizati ruski gas.

Drozdenko je istakao da je „premijerka nemačke savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija, Manuela Švecig, jedna je od retkih koja je sve vreme dosledno branila interese Nemačke i naše interese za nastavak izgradnje Severnog toka 2".

Izvor: Tanjug

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.