Rekordi rudara Bora i Majdanpeka

Ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila je „teška“ nepunih 1,7 miliona tona, a njenom preradom u flotacijama, prvi put od dolaska Zijina, izvučeno je više od pet hiljada tona bakra u koncentratu. Svuda je primetan pomak, pa i u poljima upravljanja bezbednošću i zaštite životne sredine, ocenio je Jian Ximing, generalni direktor Serbia Zijin Copper.

Pravilno rukovođenje radom svih ogranaka Serbia Zijin Copper i njenih fabrika i pogona dovelo je do napretka u svim aspektima poslovanja kompanije. Svuda je, kako je ocenio generalni direktor Jian Ximing, primetan pomak, pa i u poljima upravljanja bezbednošću i zaštite životne sredine, navedeno je u saopštenu kompanije Serbia Zijin Copper.

„Poboljšanja se, zahvaljujući trudu i radu svih zaposlenih, odnose i na učinke u proizvodnji, pa su marta postignuti i najbolji rezultati u rudarenju od osnivanja zajedničke kompanije. Prvi put od dolaska Zijina, za mesec dana proizvedeno je preko pet hiljada tona bakra u koncentratu, tačnije 5.188 tona“, rekao je Jian Ximing.

Ruda bakra, otkopavana u martu u tri borska i jednom majdanpečkom rudniku, bila je „teška“ nepunih 1,7 miliona tona, a ukupne iskopine iznosile su preko 8,5 miliona tona. Rudari i floteri u „Velikom Krivelju“ dali su prošlog meseca 2.016 tona bakra u koncentratu, njihove kolege iz Majdanpeka 1.823 tone, a doprinos ukupnim učincima iz „Novog Cerova“ „izmeren“ je na 1.003 tone bakra u koncentratu. Dodatnih 300 tona bakra je u martu stiglo iz borske „Jame“.

Od početka godine, rudari Bora i Majdanpeka ostvarili su 25 miliona tona iskopina. U prvom kvartau 2021. uklonjeno je 19,8 miliona tona raskrivke i otkopano 5,2 miliona tona rude. U flotacijama je u istom periodu proizvedeno 15.082 tone bakra u koncentratu.

Izvor: Serbia Zijin Copper

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Odštampaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Logo

Newsletter

Možda će Vam se svideti:

Logo

Energija Balkana

Newsletter

Nedeljni pregled vesti

Najava Konferencije

21. decembar 2022.